Bingol Kadın Doğum ve Cocuk Hastalıkları Hastanesinde gorev yaparken hamileliğinin 24. haftasında yeni tip koronaviruse (Kovid-19) yakalanan ve hastalığı yenen hemşire Şehadet Barası'nın bebeği sağlıkla dunyaya geldi.
Henuz 24 haftalık hamileyken ağrılarının artması uzerine yaptırdığı Kovid-19 testinin sonucu pozitif cıkan hemşire Barası, evinde karantinaya girdi.

Zorluk ve endişe icinde gecen surecin ardından koronavirusu yenen Barası, yeniden gorevinin başına dondu.
1 Ocak'ta sezaryenle dunyaya gelen bebeğiyle bir hafta hastanede kalan Barası, bebeğini sağlıklı olarak kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor.
Hastalık surecinde yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Barası, cok iyi korunmasına ve tum kurallara uymasına rağmen koronaviruse yakalandığını soyledi.
En buyuk korkusunun bebeğini kaybetmek olduğunu ifade eden Barası, "Bu korku nedeniyle beslenmeye ve dinlenmeye dikkat ettim. Kemik ağrılarım cok fazlaydı. 10 gunluk izolasyon donemim oldu. Eşime de bulaşmasın diye kendimi bir odada muhafaza etmeye calıştım." dedi.
Barası, gebeliğinden dolayı ilac kullanamadığını, ilk hamileliğinin tedirgin gectiğini anlattı.
"Ailemi gormeden oleceğim korkusu oldu"
"Bir yandan bebeği kaybetme korkusuyla baş başasın bir yandan da aileden uzaksın. Psikolojik olarak cok kotu bir surec gecirdim." ifadelerini kullanan Barası, şoyle devam etti:
"Cocuğuma bir şey olacak, ailemi gormeden oleceğim korkusu oldu. Hastalığımın ucuncu gununden itibaren ağrılarım şiddetlenmeye başladı. Aile ozlemi, olum korkusu tum bunların bir arada olması insanı fazlasıyla yoruyor. 10. gunden sonra ağrılarım dinmeye başladı ve tekrar test yaptırdığımda sonucun negatif olduğunu oğrendim. En mutlu anım, aileme yeniden kavuşmam oldu. Ozlem giderdim, aile ozleminin ne olduğunun daha cok farkına vardım."
Hemşire Barası, tedbirlere rağmen virusun bulaşabildiğine işaret ederek, "İnsanlar, 'Maske takıyorum, dikkat ediyorum, rahatlıkla gezip dolaşabilirim, kalabalığa girebilirim.' diye duşunmesin. Hastalığın nereden geleceğini, nasıl bulaşacağını bilemezsiniz. Biz de cok dikkat ediyor, maskemizi takıyor, mesafemizi koruyoruz fakat bir şekilde bulaşıyor. Bircok meslektaşımızı bu şekilde kaybettik." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aydın Arık