ANTALYA'nın Manavgat ilcesinde ilaclarını almayan, evde bıcakla babası İsmail Kuran'ı oldurup, annesi Emine Kuran'ı yaralayan şizofreni hastası Erdal Kuran (46), mahkemede "Olayla ilgili hicbir şey hatırlamıyorum. Babamın olduğunu Adana'da tedavi gorurken telefonda gosterdiler, oyle oğrendim" dedi. Anne Emine Kuran ise "Bu benim evladım ama şikayetciyim. Bu orada kalsın, orada bakarım ona ama evde bakamam. Once Allah'a, sonra devlete emanet ediyorum" dedi.
Manavgat'ın Ornek Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan Erdal Kuran, gecen yıl 17 Mart gunu saat 09.00 sıralarında babası İsmail Kuran'ı bıcaklayarak oldurdu. Annesi Emine Kuran'ı da yaralayan Erdal Kuran, elindeki bıcakla sokağa cıktı. Uzerinde kanlı tişort ve eşofman bulunan Kuran, "Babamı oldurdum, annemi yaraladım" diye bağırmaya başladı. Cevredekilerin ihbarı uzerine adrese cok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı Emine Kuran hastaneye kaldırılırken, elindeki bıcakla uzun sure polislere direnen Erdal Kuran, cevredekilere saldırma ihtimaline karşı sol bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. İlk mudahalesi sağlık ekipleri tarafından yapılan Kuran, hastaneye goturuldu. İsmail Kuran, tedavisinden sonra sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. İsmail Kuran, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti icin bir sure Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yatarak tedavi gordu.
ŞİZOFREN RAPORU VERİLDİ
Erdal Kuran hakkında Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından babası İsmail Kuran'a karşı 'Ustsoydan birine karşı kasten oldurme', annesi Emine Kuran'a karşı 'ustsoydan birini kasten oldurmeye teşebbus' sucundan iddianame hazırlandı. İddianamede, sanık Erdal Kuran hakkında Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden 'şizofren' hastası olduğu yonunde rapor verildiği belirtildi.
'BEN CALIŞMIYORUM, ANNEM BABAM BAKIYOR'
İddianamenin kabul edilmesinin ardından Erdal Kuran'ın yargılamasına Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya sanık Erdal Kuran tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katılırken, annesi ve kardeşleri ile sanık avukatı salonda hazır bulundu. Kimlik tespiti sırasında sanık Erdal Kuran, Gelirin ne kadar" sorusuna, "Benim hicbir gelirim yok, ben calışmıyorum. Bana annem babam bakıyor" karşılığını verdi.
'BABAMI YAŞIYOR SANIYORDUM'
Sanık Erdal Kuran ifadesinde, olayı hic hatırlamadığını savunarak, "Ben şizofren hastasıyım. Babamın olduğunu Adana'da tedavi sırasında bana telefondan gosterdikleri zaman oğrendim. O zaman kadar yaşıyor sanıyordum" diye konuştu. Mahkeme başkanının olayın nasıl olduğunu sorması uzerine Erdal Kuran, "Ben 3'uncu katta kalıyordum. Babam geldi, ona 'Bana sen bakıyorsun, beni evlendir' deyince bana 'Sen delisin' dedi. Orada film koptu, bana sopayla saldırdı. Gidip mutfaktan bıcağı aldım, sonrasını hatırlamıyorum" dedi. Mahkeme başkanının "Annene neden saldırdın" sorusu uzerine Erdal Kuran, "Anneme saldırdığımı hatırlamıyorum, ne diyebilirim ki? Ben 1987'den beri ilac kullanıyorum. Bircok kez intihar girişiminde bulundum" dedi.
'BABASINI OLDURDU, BANA SALDIRDI HER YERİMİ KESTİ'
Emine Kuran ise gozyaşlarıyla verdiği ifadesinde, oğlundan şikayetci olduğunu belirterek, "O gun eşim, oğlum ve ben, ucumuz evdeydik. Sesler geldi, ben gorduğumde babasının boğazını sıkıyordu. Onu yatırdı, oldurdu. Bu sırada ben bir merdivene gidip bağırıyordum, bir yanlarına gidiyordum. Babasını oldurdukten sonra bana da saldırdı, her yerimi kesti. Bu benim evladım. Benim belimde platin var. O orada kalsın, orada olursa bakarım. Ama eve gelirse bakamam. Oğlumu once Allah'a, sonra devlete emanet ediyorum" dedi.
'BABAM OLMUŞTU, ANNEM YARALIYDI, MERDİVENDEYDİ'
Erdal Kuran'ın ablası Emel Kuran da kardeşinden şikayetci olduğunu belirterek, "Ben gittiğimde babam olmuştu. Annem yaralıydı, merdivendeydi. Ben kardeşimi once Allah'a sonra size emanet ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti, sanık Erdal Kuran hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'uncu İhtisas Dairesi'nin kararının beklenmesine, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
'BENİM HER YANIM SAKAT, ONA NASIL BAKACAĞIM'
Duruşmanın ardından cocuklarının kolunda guclukle adliye binasından cıkan Emine Kuran, gazetecilere yaptığı acıklamada, oğlunun kendilerine surekli eziyet ettiğini, serbest kaldığında ona tek başına bakma imkanı olmadığını anlattı. Oğlunun hastanede kalması gerektiğini, kendisinin ona bakacak gucu olmadığını soyleyen Kuran, "Her yanım sakat benim, nasıl bakacağım. Evveli Allah'a emanet ediyorum. Sonra da devletimize. Biz her şeyiyle ilgileneceğiz. Ama onu alamayız" dedi. Emine Kuran, oğlunun daha once de intihar girişiminde bulunduğunu soyledi.
SAĞLIK EKİPLERİ YANGIN MERDİVENİNDEN İLAC VERMİŞ
Diğer yandan, Erdal Kuran'ın olaydan 3 gun once 14 Mart gunu yine ilaclarını almaması uzerine ailesinin yardım istemesiyle eve gelen sağlık ekipleri tarafından yangın merdiveninden ilac verildiği belirtildi. O anlar ise cevredekiler tarafından goruntulendi.