Bilecik Şeyh Edebali Universitesi'nde (BEŞU) kuruluşundan bugune ilk defa "Akademik Terfi ve Cubbe Giyme Toreni" duzenlendi.
Universitenin spor salonunda, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri gozetilerek gercekleştirilen torende, BŞEU Rektoru Prof. Dr. Şukru Beydemir ile rektor yardımcıları ve dekanlar, terfi alan 15 profesor, 28 docent ve 27 doktor oğretim uyesine cubbelerini giydirdi.
Torende konuşan Rektor Beydemir, Kovid-19 nedeniyle oğrencilerden uzak kalsalar da eğitime devam ettiklerini soyledi.
Oğrenciler gibi akademisyenlerin de ulke icin calışmalarına devam ettiğini ifade eden Beydemir, torenin universitede ilk olarak gercekleştirildiğini belirterek, şoyle konuştu:
"Akademik calışmalarıyla unvanını bir ust kademeye taşıyan değerli bilim insanlarının sevinclerine ortak olmak icin buradayız. Bu toreni geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. İnanıyorum ki, her yıl bir onceki yıldan daha buyuk, daha coşkulu bir torenle universitemizin akademik kadrosunu genişletmeye devam edeceğiz. Bir şeyi bilmek, nasıl bir beceri ise o şeyi oğretebilmek de oyle bir beceridir. Her birimiz, alanlarımızda bilimsel calışmalar, makaleler, atıflar ve ceşitli akademik unvanlara sahip bireyler olabiliriz ancak asıl yetkinliğimiz bu bilgilerimizi oğrencilerimize oğretebilmekte saklıdır. Araştırdığımız, geliştirdiğimiz, bildiğimiz konuları oğrencilerimize ne kadar iyi oğretebilirsek asıl unvanımız ve kazanımımız bu olacaktır."
"Universiteler, ozgurluklerin ikametgahıdır." diyen Beydemir, "Bu ikametgahın asıl sahibi oğrencilerimizdir. Uzaktan eğitim surecinde bizler elbette birtakım zorluklar ve sıkıntılar yaşıyoruz ancak oğrencilerimiz de bu sorunları yaşıyor. Bizler, universitemizin sosyal medya hesaplarına gelen tum soru, sorun ve onerilere cevap veriyoruz. Sizlerden ricam, ozellikle bu surecte oğrencilerinize daha ulaşılabilir olmanızdır. Onların taleplerine, sorularına ve sorunlarına daha ilgili olmanızdır." değerlendirmesinde bulundu.
Universitelerin eğitim mekanlarının asıl sahibi olduğunu vurgulayan Beydemir, "Bugun bir ust akademik unvana kavuşan butun arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki calışmalarınızda da başarılar diliyorum." dedi.
Beydemir, kentin eğitim ve sağlık şehri olması icin calışmalarını surdurduklerini, universitedeki diğer ust calışmalarının da devam ettiğini sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tayyib Hoşbaş