ADANA'da Irmak Kaya'nın (11) 3 aylık muhabbet kuşu 'Limon', 5 gun once evin balkonundan ucarak kayboldu. Limon'un kaybolduğu gunden beri yemeden icmeden kesildiğini ve gelebilir umuduyla hic uyumadığını soyleyen Irmak, "Onu cok seviyorum. Bulan olmuşsa geri vermese bile en azından bize mutlu olduğunu soylesin" diyerek ağladı. Irmak'ın annesi Leyla Kaya ise Limon'un ailelerinin bir bireyi olduğunu ve onu aramaktan vazgecmeyeceklerini belirtti.
Merkez Seyhan ilcesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan Leyla Kaya, kızı İrem'e pandemi surecinde bir muhabbet kuşu aldı. 'Limon' adını verdikleri sarı renkli muhabbet kuşuna zaman icinde cok alışan anne- kız, onu ailenin bir bireyi olarak kabul etti. Genelde evdeki kafesinin dışında serbest dolaşan Limon, 9 Ocak'ta evin salonunda bulunduğu sırada bir anda balkonun acık olan kapısından dışarı uctu. Kısa bir sure sonra kuşunun yokluğunu fark eden İrem, annesiyle dakikalarca evin icinde Limon'u aramasına rağmen bulamadı. Bunun uzerine dışarıya cıkan anne- kız evin cevresinde saatlerce kuşu aradı. Muhabbet kuşu Limon saatler sonra Kaya ailesinin evinin karşısındaki inşaatın ust katına kondu. Bunu fark eden mahalleli durumu Leyla Kaya'ya bildirdi. Cevredekilerin de seferber olmasına rağmen Limon, urkup, ucarak uzaklaştı. O gunden beri kuşlarını arayan anne- kız, Limon'un fotoğrafının bulunduğu broşurleri cadde ve sokaklardaki duvarlara asıp, semt pazarlarını gezerek onu aramayı surduruyor.

'O GUNDEN BERİ DOĞRU DUZGUN YEMEK YEMEDİM'Limon'un kendisi icin bir kuştan ziyade bir kardeş olduğunu dile getiren Irmak Kaya, yaşadığı acının tarifsiz olduğunu ve kuşunun kaybolduğu gunden beri yemeden icmeden kesildiğini soyledi. Geceleri fazla uyumadığını ve balkonda kuşunun gelmesini beklediğini anlatan kucuk İrem, kucağında boş kafesi tutarak gozyaşları icinde, "Balkon kapısını hic kapatmadım. Belki gelir, iceri girer. Kısa sure icinde evden gittiğini fark etmiştim. O dakikadan beri arıyoruz. Ama bulamadık. Lutfen bulan olursa bize getirsin. Onu cok seviyorduk. Eğer biri bulup, geri vermek istemiyorsa en azından bize mutlu olduğunu soylesin" diye konuştu.'BEN LİMON'A İNANIYORUM, KEDİLERE YEM OLMADI'Kuşları Limon'un evde surekli serbest dolaştığını, bundan dolayı balkondan ucup gitmesini beklemediklerini soyleyen Leyla Kaya ise kızının uzulmesinden kendini sorumlu tuttuğunu cunku balkon kapısını acık bırakarak ihmalkar davrandığını belirtti. Gunlerdir hic durmadan gezerek Limon'u aradıklarını kaydeden Kaya, "Gercek anlamda buyuk bir kayıp oldu bizim icin. İnsanlar 'bu kadar derdin arasında bir kuşu mu duşunuyorlar' diye konuşabilirler. Lakin durum oyle değil. Limon, bu evin bir bireyiydi. Kızımın pandemi surecinde en yakın dostuydu. O kadar cok seviyorduk ki. Hep ustumuzde geziyordu. Limon'a inanıyorum. Kediye falan yem olmadı. Birine misafir olduysa sesleniyorum. Bize getirsinler, Limon yerine gerekirse onlara 2 tane kuş alır, veririz. Limonumuzu istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Can CELİK