KOCAELİ'nin İzmit ilcesinde, ressam Ecaterina Nicolau (45), tek katlı eski bir evin yola bakan cepheleri resimlerle susleyerek bolgeye renk kattı.
Moldova'dan 21 yıl once İzmit'e gelen ressam Ecaterina Nicolau, duvarları manzara, soyut ve grafiti resimlerle renklendiriyor. Ecaterina Nicolau'nun, İzmit Belediyesi'nin girişimiyle Bekirpaşa Mahallesi'nde tek katlı eski bir evin duvarına yaptığı resim buyuk ilgi gordu. Bolgeye gelenler, yola bakan cephe duvarları tabloyu andıran evin onunde fotoğraf cekiliyor.

Duvarlara yaptığı resimlerin ilgi gormesinden memnun olduğunu soyleyen Ecaterina Nicolau, "Duvarı boyamak icin bir teklif aldım ve kabul ettim. Duvarı gorduğum zaman zaten direkt kafamda projeyi oturtmuştum, duvar biraz alcak olduğu icin bir koy havası vermek istedim. Ben gezmeyi cok seviyorum ozellikle koy gibi yerlerde gezmek bana mutluluk veriyor. Koylerde gezdiğim zaman cam kenarlarında yağ tenekeleri gibi şeyler goruyordum ve surekli onların fotoğrafını cekiyordum. O detaylar hep aklımda kalmıştı ve cok hoşuma gitmişti. Tam bir koy havasını anımsatıyordu. Yaptığım resim cok da ilgi gordu, herkes cok beğendi. Cok fazla fotoğraf ceken oluyor, resmi yaparken de cok fazla fotoğraf ceken olmuştu. Hatta bir gelin ve damat bile oraya fotoğraf cektirmeye gelmişti. Bu kadar ilgi gormesi beni de ayrıca motive ediyor" dedi.'EVİM TABLO GİBİ OLDU'Evinin duvarlarının renklendiğini ifade eden ev sahibi Ragıp Kocacı, "Belediyenin kultur muduru tesadufen evimin onunden gecerken duvarı goruyor. Daha sonra araştırma yapınca beni buldu. Benden duvarı boyamak icin rica etti bende kabul ettim. Gercekten cok guzel oldu. Gelin ve damat bile buraya gelerek bu evin onunde fotoğraf cekti. Vatandaşlar cok fazla fotoğraf cekiyor. Evimin duvarlarını surekli internette goruyorum. Kapımın zilini calıp, bana kimin yaptığını bile soran oldu. Evim tablo gibi oldu. Onceki haline gore cok daha iyi" diye konuştu.'MAHALLENİN HAVASI DEĞİŞTİ'İnsanların yapılan resmin onunde fotoğraflar cekildiğini belirten mahalle sakinlerinden Bilal Ozturk, "Yoldan gecerken duvardaki resmi gordum cok guzel olmuş. Eskiden bu duvar sıva halindeydi, mahallemize değer kattı. Buradan gecerken insanların duvar onune gelip fotoğraf cektirdiğini goruyorum. Mahallenin havasını değiştirdi, emeği gecenlere teşekkur ediyorum" dedi.Yapılan resimle semtin atmosferinin değiştiğini soyleyen Saniye Akın ise şoyle konuştu: "Ben buraya yakın bir yerde calışıyorum ve bu guzelliği her gun goruyorum, ruhum acılıyor. Daha once duz bir duvardı, daha sonra burayı renklendirdiler ve insanlar icin ilgi cekici bir hal aldı. Atmosferi değiştirdi buranın, cok guzelleşti. Buradan gecerken bir suru insanın fotoğraf cektirdiğini goruyorum, cunku eskiye goturuyor, insana nostalji yaşatıyor."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ergun AYAZ