Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dunku AK Parti MKYK toplantısı sonrası kurmaylarıyla birlikte, vatandaşa da ornek olma acısından Ankara Şehir Hastanesi'ne giderek koronavirus aşısı yaptırdı. Telegram hesabından o anların fotoğrafını paylaşarak "Ben de aşı oldum" diyen Erdoğan, cıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
[h=3]"SİYASİ LİDERLERİN AŞIYI TEŞVİK ETMELERİ COK İSABETLİ OLACAK"[/h]Konuşmasında siyasilere de cağrı yapan Erdoğan, "Aşılarımız gelir gelmez bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve dun ilk aşıyı yaptırdı. Başta siyasi liderler olmak uzere, tum milletvekillerimiz olmak uzere bu kampanyayı guclu kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında aşıyı teşvik ederlerse cok cok isabetli olacağına inanıyorum. 25, 30 milyon doz aşı daha gelecek. Bu surecte olenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda hastanede yatanlara rabbimden şifalar diliyorum. Tum sağlık calışanlarına bu surecte ortaya koydukları performans nedeniyle şahsım ve milletim adına teşekkur ediyorum. 256 bin kişi şu ana kadar aşı oldu. Demek ki muracaatlar iyi ve hastanelerimizdeki performans da iyi. Aşı icin belirlenen surec de duşuk. Bayağı hızlı olunuyor. 5 dakika aşı, 15 dakika da istirahat. Cin aşısı dışında calışmalar var. Almanya ile irtibatlarımız var. Kendi calışmalarımız var. İnşallah nisan, mayıs gibi devreye girecek. 2'nci doz aşıyı 28 gun sonra olacağım" demişti.

[h=3]İMAMOĞLU İDDİASI SOSYAL MEDYAYI SALLAMIŞTI[/h]Erdoğan'ın aşı olduğu anlara ait fotoğraflar buyuk ilgili gorurken, aşıyı yapan doktorun kim olduğu da buyuk merak konusu oldu. Sosyal medya kullanıcıları aşıyı yapan doktoru İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na benzetti.
İmamoğlu da bir Twitter kullanıcısının "İmamoğlu mu o?" şeklindeki mesajına, "Hayır, ben değilim" diyerek gulen surat emojisiyle birlikte esprili bir şekilde ile yanıt verdi.
[h=3]AŞI YAPAN DOKTORUN KİM OLDUĞU ORTAYA CIKTI[/h]Hurriyet'te yer alan habere gore Erdoğan'a aşıyı yapan o doktor Ankara Şehir Hastanesi İdare ve Eğitim sorumlusu İc Hastalıkları Uzmanı Doc. Dr. İhsan Ateş'ti.