KARS'ın Arpacay İlcesi Doğruyol koyunde yaşayan, 2 cocuk babası Osman Turgut (58), hava sıcaklığının geceleri sıfırın altına 30 dereceye kadar duşmesiyle yuzeyi donan Cıldır Golu'nde tulum caldı. Turgut'a eşlik edenler de buzda halay cekti.
Buz tutan Cıldır Golu'nde tulum calan Osman Turgut'u gorenler, yanına gelip, oyunlar oynayarak, eşlik etti. Genclik hevesiyle tulum calmaya başladığını belirten Turgut, 41 yıldır duğun, kına, nişan gibi ozel gunlerde herkesi eğlendirdiğini soyledi. Tulum calmaya 17 yaşında başladığını ve yıllarca amator olarak caldıktan sonra tecrube edindiğini belirten Turgut, "Koyum ve cevre koylerde duğun, kına, nişan gibi ozel gunlerde tam 41 yıl tulum caldım. Bu bolgede tulum calan birkac kişi daha var ama koyde ozel gunlerine herkes beni davet eder. Cobanlık yaparken tulum calmaya başladım. Kendi başıma tulum calmayı oğrendim. Bolge oyun havalarının hepsini calıyorum. Bolgede genelde davul-zurna ve orkestra ile duğunler yapılsa da ben gozumu tulumla actım. Duğunlerde hep tulum calıp oynarlardı. Ardahan'da tulum calan bir kişi daha vardı ama gectiğimiz gun vefat etti. Koyumde benden feyzalarak tulum calmaya başlayan birkac kişi daha var. Bu geleneği surduruyorlar" diye konuştu.Buz tutan Cıldır Golu'nde tulumuyla peş peşe oyun havaları calan Turgut'a, etrafına toplananlar da halay cekip, oyunlar oynayarak, eşlik etti.