İZMİR'de koronaviruse yakalanan Doktor Soner Gok (38), tedaviyle sağlığına kavuştu. Sosyal mesafe, maske ve hijyene onem verilmesi gerektiğini belirten Gok, "Testim pozitif cıkınca, evde karantina surecim başladı. 10 gun surecinde bir odada kapalı kalmak insanı hem fiziksel hem de psikolojik olarak sıkıyor. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyup maske takarsanız bu hastalıktan korunabilirsiniz. Zorunlu ihtiyacınız yoksa, mumkun olduğunca evde kalmanızı oneriyorum" dedi.
112 Cağrı Merkezi'nde danışman hekim olarak gorev yapan 2 cocuk babası Soner Gok, yakalandığı koronavirusu yenerek, yeniden işinin başına dondu. Dr. Soner Gok, "İzmir depreminden 2 gun sonra eklem ağrısı belirtisiyle hafif ishal oldum. Test yaptırdım. Koronavirus testim pozitif cıkınca, evde karantina surecim başladı. İlaclarım verildi. Kendimi bir odada izole ettim. İlaclarımı kullandım. Bolca sıvı ve vitamin desteği alarak karantina suremi tamamladım. Eşim ve cocuğumdan uzak durdum. Bu şekilde karantina surecini atlatarak işimin başına dondum" dedi.
Fiziksel ve psikolojik olarak yaşadığı sıkıntıları da anlatan Gok, "On gun bir odada kapalı kalmak insanı hem fiziksel hem de psikolojik olarak sıkıyor. Bolca kitap okuyup, flim izleyerek bu sureci atlatmaya calıştım. Eklem ağrılarım ozellikle sırt ağrılarım oldu. Verilen ilacları kullanarak bu donemi atlatmaya calıştım. İyi bir şekilde atlattığımı duşunuyorum" diye konuştu.Vatandaşlara cağrıda bulunan Gok, "Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyup, maske takarsanız bu hastalıktan korunabilirsiniz. Ellerinizi yıkamanızı, maskenizi indirmemenizi ozellikle toplu alanlardan uzak durmanızı oneririm. Zorunlu olunmadıkca evde kalmanızı oneriyorum" dedi.