Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 20 Ocak gunu başkanlık gorevini devralmaya hazırlanan secilmiş başkan Joe Biden, koronavirusu salgını doneminde ekonomiyi canlandırmayı hedefleyen "Amerikan Kurtarma Planı" adlı 1 trilyon 900 milyon dolarlık yardım paketini acıkladı.
ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık gorevini devralmaya hazırlanan Joe Biden, ekonomi paketini acıkladı. Joe Biden, koronavirus salgını doneminde ekonomiyi canlandırmayı hedefleyen "Amerikan Kurtarma Planı" adlı 1 trilyon 900 milyon dolarlık yardım paketini acıkladı. Yardım paketi koronavirusuyle mucadeleye ve aşıların dağıtılmasına 415 milyar dolar, ailelere doğrudan yardımlara 1 trilyon dolar, kucuk işletmelere ve salgından en cok etkilenen topluluklara verilecek desteğe 440 milyar dolar ayrılmasını ongoruyor.
İŞSİZLİK SİGORTASINDA 400 DOLARA CIKTI
Ote yandan, kişi başına verilecek doğrudan ceklerin miktarı 1.400 dolar olarak acıklanırken ayrıca ek işsizlik sigortasının da şu anki haftalık 300 dolar seviyesinden 400 dolara cıkartılacağı belirtildi.
İLK 100 GUNDE HEDEF 100 MİLYON AMERİKALI'YA AŞI
Joe Biden, koronaviruse karşı geliştirilen aşı uygulamasına ilişkin de acıklamalarda bulundu. "Aşılar buyuk umut veriyor ancak Amerika'da aşıların dağıtımı şimdiye kadar başarısızlık oldu" diyen Biden, goreve geldiği ilk 100 gunde 100 milyon Amerikalı'nın aşılanması icin hazırladığı aşı planını da yarın acıklayacağını ifade etti. "Nesiller boyu yalnızca bir kez gorulebilecek bir ekonomik krizin ve halk sağlığı krizinin ortasında olduğumuzu gormek zor değil" ifadelerini kullanan Biden, "İnsanların buyuk acılar cektiği ortada ve kaybedecek zaman yok. Şimdi harekete gecmemiz lazım" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı