Eşi Nuray Soyberk ve kızı Ozge Soyberk, taziyeleri kabul etti. Cenazeye Volkan Konak ve Metin Ozulku katıldı.
Turkiye'nin onde gelen bas gitaristlerinden olan ve bircok unlu isimle calışan Soyberk'in vefatı sanat dunyasını da yasa boğdu. Unlu isimler, uzuntulerini mesajlarıyla dile getirdi.
Tarkan: Bircok albumumde ve konserlerimde birlikte calıştığımız buyuk muzisyen İsmail Soyberk'i kaybetmiş olmanın uzuntusu icindeyim. Yeri bir daha dolmayacak cok kıymetli bir ustadımızdı, abimizdi. Allah rahmet eylesin, nur icinde yatsın...
Hande Yener: Hem insan olarak hem de muzisyen olarak boyle bir kalite gorulmedi... Mekanı cennet olsun.
Sıla: Cok kıymetli muzisyen ağabeyimiz İsmail Soyberk'i kaybettiğimizi oğrendim. Cok uzuldum. Başımız sağ olsun. Ailesine sabır diliyorum.
Nazan Oncel: Bugun yine bir eksildik. Yeri dolmayacak bir buyuk muzik insanını kaybettik. Şarkılarımız seninle yaşayacak, devrin daim olsun İsmail'im.
Şehrazat: Usta muzisyen, muhteşem bascımızı kaybetmişiz. Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin...
Ozan Doğulu: Cocukluğumdan beri hayranı olduğum İsmail abimizi kaybetmişiz. Harika bir insan ve muhteşem bir muzisyendi. Tanıdığım ve beraber calışabildiğim icin kendimi cok şanslı hissediyorum. Uzuntum tarifsiz.
Soner Arıca: Buyuk muzisyen ve cok kaliteli bir insandı; studyoda şarkılarıma eşlik etmesi, benim icin efsane anlardan, anılardandı; hep oyle hatırlayacağım...
Işın Karaca: Tanımaktan şeref duyduğum, birlikte yıllarca aynı sahnede muzik yapmaktan onur duyduğum Soyberkim... Sonunda kalbine yenik duştu... Tum muzik camiasının başı sağ olsun.
Umit Besen: Yıllardır sayısız albumlere ve albumlerime bas gitarı ile hayat veren, yeri dolmayacak cok iyi bir muzik adamı İsmail Soyberk'i kaybetmenin uzuntusu icindeyim. Birlikte sahne yaparken beni onurlandıran guzel insan seni hic unutmayacağım.
İskender Paydaş: Turk pop muzik tarihinin dunya capında muzisyenlerinden birini kaybetmişiz. 10'lu yaşlarımda Edip Akbayram ile tanıyıp hayran olduğum, sonrasında uzun yıllar birlikte calışma fırsatı bulduğum gercek muzisyen. Mekanın cennet olsun.
Gokhan Tepe: Bu dunyadan gelmiş gecmiş muzisyenler arasında en dahilerinden biri olan buyuk ustamızı kaybettik. Birlikte calışmak da kısmet olmuştu. Onu hep guzellikle anacağım.
İsmail Soyberk kimdir
1977 yılında muzik dunyasına giren İsmail Soyberk, 1982 yılından itibaren studyo muzisyenliği yapmaya başladı. Sezen Aksu, Joan Baez, Aziza Mustafa Zadeh ve daha bircok sanatcıyla Turkiye ve dunya turneleri yaptı. 1978 yılında Edip Akbayram ve Dostlar Orkestrası'nın kurucuları arasında yer aldı. 2006 yılında muzik grubu Fenomen ile aynı adı taşıyan ilk albumunu cıkarttı.
Kaynak: Hurriyet