Otomobil ureticisi Subaru, motor ve fren sistemlerinde kullanılan cip tedariki problemi sebebiyle Japonya'daki tesislerinde uretime gecici olarak ara verdiğini acıkladı.
Kyodo ajansının haberine gore, akıllı telefon ve 5G ağ ekipmanlarına yonelik artan cip talebi sonrası, otomobil ureticileri tedarik sıkıntısı cekmeye devam ediyor.
Buna gore Subaru başkent Tokyo'nun kuzeybatısındaki Gunma eyaletinde yıllık toplam 700 bin arac urettiği motor ve montaj fabrikalarında uretime gecici ara verdi.
Firma, motor ve fren sistemlerinde yaygın kullanılan cip tedarikinde yaşanan problem sebebiyle ara verdiğini ve hafta başında uretimi surdurmeyi planladığını acıkladı.
ABD'nin Indiana eyaletindeki tesislerinde de uretime ara verdiğini duyuran Subaru'nun Nisan başı itibarıyla sona erecek mali yıl uretim ve gelir-gider planlamalarının etkileneceği kaydedildi.
Ote yandan Honda ulke genelindeki uretim sayılarını aylık 4 bin azaltırken, İngiltere'nin Swindon bolgesindeki fabrikasında uretime gecici ara verdiğini duyurmuştu.
Toyota Motor, Teksas'taki fabrikasında uretimi duşururken, Nissan ise Tokyo'nun guneyindeki Kanagawa'daki "Note compact" uretim sayılarını duşurduğunu acıkladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Furkan Mercan