HAKKARİ'nin Yuksekova ilcesinde, iş insanı Soner İşleyen tarafından 7 ay once 300 kişinin istihdam edildiği tekstil fabrikası acıldı. Pandemi nedeniyle şu an 80 kişinin calıştığı fabrikada, ceşitli tekstil urunlerinin yanı sıra maske uretimi de yapılıyor. Uretilen maskelerin bir bolumu de Almanya ve Fransa'ya ihrac ediliyor. İşleyen, pandeminin bitmesinden sonra calışan sayısını 400'e cıkarmayı hedeflediklerini belirtirken, kendilerine destek veren yetkililere de teşekkur etti.Kucuk yaşlarda Hakkari'den İstanbul'a giderek, tekstil fabrikalarında calışan Yuksekovalı iş insanı Soner İşleyen, memleketine donup, kendi fabrikasını kurdu. İşleyen, 300 kişiyi istihdam ederek uretime başladı; ancak pandemiden dolayı fabrikada calışan sayısını 80'e duşurmek zorunda kaldı. Dunya genelinde başlayan koronavirus salgınında, fabrikada maske uretimine yonelen İşleyen, aynı zamanda ceşitli giysiler de uretmeye devam ediyor.

'FRANSA VE ALMANYA'YA 120 MİLYON MASKE İHRAC ETTİK'Pandeminin bitmesinden sonra calışan sayısını 400'e cıkarmayı hedefleyen İşleyen, "20 yıl boyunca İstanbul'da tekstil sektorunde calıştım. Şimdi de memleketime kurduğum fabrika ile hizmet veriyorum. Buradaki kurum ve iş yerlerinden sonra 120 milyon adet maskeyi Almanya ve Fransa'ya gonderdik. Maske haricinde bayan kabanları uretiyoruz. Pandemiden dolayı 80 personelimiz calışıyor. İnşallah pandemiden sonra 350- 400 kişiye ulaşacağız. Yuksekova'mızda hayat şartları biraz sıkıntılı. Ama biz bunları aşmaya calışıyoruz. Yuksekovalı hemşerilerimizden bu kadar olumlu tepkiler alacağımızı beklemiyorduk. Boyle bir işletmeyi actığımız icin Yuksekova esnafı olsun, kurumları olsun, cok guzel tepkiler veriyorlar. Yuksekova'da daha once boyle bir sektor olmadığı icin, biz guzel kaliteli urunler yapıyoruz. Biz aynı zamanda burada işten anlamayan personele de iş oğretiyoruz. Devlet yetkililerimize de verdikleri desteklerinden dolayı teşekkur ediyorum" diye konuştu. 'COK MUTLUYUZ'Fabrikada calışan Ayfer Alıcın ise uretilen maskeleri Avrupa'ya ihrac ettiklerini belirterek, "Burada tekstil acılmadan once ailemizden uzak başka illerde calışıyorduk. Ama şu an ailelerimize yakın cok rahat gelip, gidecek şekilde calışabiliyoruz. Cok guzel bir ortamımız var. Devlet yetkililerimize ve Soner beye boyle bir imkan bize sundukları icin teşekkur ediyoruz" dedi.

- HakkariKaynak: Demiroren Haber Ajansı / mehmet ozkan