BİNGOL'de, Toplum Sağlığı Merkezi'nde 2 yıldır gorev yapan hemşire Nesime Gevri, 2'nci kez yakalandığı koronavirusu tekrar yendi. Astım hastası da olan Gevre, "Ağustos ayının sonunda Covid-19 gecirdim. İlk olarak zaturre başlangıcı teşhisi koyuldu. Cok ağır gecirdim, nefes alamayacak duruma gelmiştim. İkinci kez yakalandığım aralık ayı başında ise ilkine gore daha ağır gecti. Cunku dayanılamayacak derecede eklem ağrıları yaşadım. İnsanlardan tek isteğim; maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri" dedi.
Turkiye genelinde olduğu gibi Bingol'de de koronavirusle mucadele eden sağlık calışanları, vaka oranlarının duşmesinde onemli rol oynadı. Adana'dan 2 yıl once kente gelip, Toplum Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak gorev yapmaya başlayan Nesime Gevri, astım hastası olmasına rağmen gonullu olarak filyasyon ekiplerinde calışmaya başladı. İlk olarak ağustos ayında koronaviruse yakalanan Gevri, hastalığı ağır da olsa atlatmayı başardı. Sağlığına kavuşan Gevri, tekrar gorevinin başına dondu. Koranaviruse bu kez aralık ayında yakalanan Gevri, ilkine gore cok daha ağır seyreden hastalığı yine yendi. Gorevinin başına donen Gevri, herkesten maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat etmelerini istedi.
'NEFES ALAMAYACAK DURUMA GELMİŞTİM'Gecen yıl mart ayından beri salgınla mucadele edildiğini anımsatan Nesime Gevri, "Ağustos ayının sonunda ilk Covid-19'u gecirdim. Zaturre başlangıcı teşhisi koyuldu. İlk hastalığı cok ağır gecirdim. Nefes alamayacak duruma gelmiştim. İkincisini de aralık ayı başında gecirdim. İkincisi, ilkine gore daha ağır gecti. Cunku dayanılamayacak derecede eklem ağrıları yaşadım. İnsanlardan tek isteğim maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri. Cunku biz koronavirusu bitirelim ki ailemize daha rahat sarılabilelim. Şu an onlardan uzaktayız. Cok zor gunler geciriyoruz. Bu uc kurala dikkat edilirse onlara daha rahat sarılabiliriz" dedi.