Almanya'da Sol Partinin (Die Linke) Muslumanlara yonelik ırkcılık ve ayrımcılık konulu onergesi Federal Mecliste reddedildi.
Sol Parti tarafından "Almanya'da Musluman karşıtı ırkcılık ve Almanya'da Muslumanlara karşı ayrımcılık" başlığıyla meclise verilen onerge, iktidardaki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile ana muhalefet olan aşırı sağcı Almanya icin Alternatif (AfD) Partisi ve Hur Demokrat Parti (FDP) oylarıyla reddedildi.

Onergenin goruşulduğu oturumda soz alan Sol Partili milletvekili Christine Buchholz, Almanya'da her iki gunde bir camiye saldırı yapıldığını belirterek, "Muslumanlara karşı yapılan suclar gun gectikce şiddet icermektedir. Bu gelişmeler alarm vericidir." dedi.
Almanya'da sadece başortusu nedeniyle ırkcı bir şekilde saldırılara uğrayanların bulunduğuna dikkati ceken Buchholz, "Gross Gerau'da bir başortulu kadın sırf başortusu taktığı icin saldırıya uğradı ve kimse ona yardım etmedi. Wolfsburg'ta bir imam iki haftada bir olum tehdidi almaya devam ediyor. Aşırı sağcı teroristler Muslumanlara karşı nefreti kendileri icin itici bir guc olarak goruyorlar. Bunlar AfD'liler tarafından kışkırtılmaktadırlar." ifadelerini kullandı.
Berlin'deki Mevlana Camisi'ne sabah namazı kılındığı esnada botlarıyla ve kopeklerle iceri giren Alman polisinin tutumunu da eleştiren Buchholz, "Korona yardımı muracaatında usulsuzluk iddiasıyla yapılan bu baskınla ulkedeki dini kurumlar uzerinde potansiyel suclu algısı yaratılmak istenmektedir. Oysa papazlık yapan bir dostum bana yanlış bir muracaat nedeniyle kiliseye boyle bir baskının tahayyul bile edilemeyeceğini soyledi." diye konuştu.
Almanya'da Muslumanların gunluk yaşamda ayrımcılığa uğradığını vurgulayan Buchholz, şunları kaydetti:
"Turk ya da Arap isimli birisi ev bulmakta, iş bulmakta sorunlar yaşıyor. Bu durum, ozellikle de başortulu kadınlar icin de gecerli. Kimse inancından dolayı dezavantajlı durumda olmamalı. Hukumetten eyaletlerle beraber Musluman dini cemaatlerinin devletce tanınmasını, Ayrımcılıkla Mucadele Yasası'nda reform yapılmasını ve Muslumanlara ilave danışmanlık hizmetleri verilmesini talep ediyoruz."
Reddedilen onergede dini cemaatlere yonelik eşitsizliğin ortadan kaldırılması, camilerin guvenliğinin iyileştirilmesi, İslam konusunda manevi danışmanlık ve sosyal hizmetler ile diğer dinlerle eşit gorulme gibi talepler bulunuyordu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cuneyt Karadağ