KARABUK Universitesi Rektorluğu, internet uzerinden verilen derste "Şimdi maşallah pecelileri de goruyoruz, carşaflıları da goruyoruz. Bir Allah'ın kulu da cıkıp demiyor, Kılık Kıyafet Kanunu'na ne oldu?" sozleriyle tepki ceken Yrd. Doc. Dr. Devrim Umit hakkında işem başlatıldığını acıkladı.
Karabuk Universitesi'nde Oğretim Uyesi Yrd. Doc. Dr. Devrim Umit'in kılık kıyafet konusunda sozleri sosyal medyada tepki gordu. Devrim Umit, internet uzerinden ders sırasında, "Kılık Kıyafet Kanunu pece ve carşafı yasaklamıştır. Ataturk doneminde pece ve carşaf yasaktı. Ama şimdi maşallah pecelileri de goruyoruz, carşaflıları da. Bir Allah'ın kulu da cıkıp demiyor Kılık Kıyafet Kanunu'na ne oldu? Ben cocukluk doneminde, genclik doneminde hic bunlara rastlamadım" ifadelerini kullandı.
SOZLERİ BUYUK TEPKİ GORDUKılık ve kıyafet konusunda ayrıştırıcı dil kullandığı belirtilen Doc. Dr. Umit'e cok sayıda kişi tepki gosterdi. UNİVERSİTEDEN ACIKLAMAKarabuk Universitesi Rektorluğu tarafından yapılan acıklamada, "Dunyanın 90 farklı ulkesinden 10 bin uluslararası oğrenciyi bunyesinde barındıran, farklılıkları bir zenginlik kabul ederek, bir arada yaşama kulturune sahip olan bir universiteyiz. Karabuk Universitesi'nde hicbir bireyin kılık kıyafetinden, duşuncesinden ve yaşama biciminden dolayı otekileştirilmesi kabul edilemez. Bu oğretim uyesinin ders sırasında yaptığı talihsiz acıklamalar ile alakalı gerekli işlemler başlatılmıştır" denildi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yasin ALDEMİR