Karabuk Universitesi (KBU), online ders sırasında oğrencilere kılık kıyafetle ilgili ayrımcılık iceren sozler sarf eden bir oğretim uyesi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirdi.
KBU'den yapılan yazılı acıklamada, dunyanın 90 farklı ulkesinden 10 bin uluslararası oğrenciyi bunyesinde barındıran, farklılıkları bir zenginlik kabul ederek bir arada yaşama kulturune sahip olan bir universite oldukları belirtildi.

Karabuk Universitesinde hicbir bireyin kılık kıyafetinden, duşuncesinden ve yaşama biciminden dolayı otekileştirilmesinin kabul edilemeyeceğinin aktarıldığı acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Universitemizde calışan bir oğretim uyesinin yaptığı online ders sırasında bu konuda sarf ettiği sozler kamuoyunda tepkiye sebep olmuştur. Bu oğretim uyesinin ders sırasında yaptığı talihsiz acıklamalarla ilgili olarak gerekli işlemlerin başlatıldığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."
KBU'de bir oğrencinin, online ders sırasında kılık kıyafetle ilgili ayrımcılık iceren sozler sarf eden oğretim uyesinin soylediklerini cep telefonu ile kaydedip sosyal medyada paylaşmasıyla kamuoyunda tepki oluşmuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı