Ziraat Turkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahce'ye 1-0 yenilerek elenen Kasımpaşa'da teknik direktor Fuat Capa, kupayı cok onemsediklerini ve elendikleri icin cok uzgun olduklarını soyledi.
Ulker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından duzenlenen basın toplantısında konuşan Capa, kupanın 100. yıllarında Avrupa'ya gidebilmek icin en kestirme yol olduğunu ve bunu başaramadıkları icin uzulduklerini belirtti.
Aytemiz Alanyaspor ile pazartesi gunu oynadıkları karşılaşmanın kendilerine fiziksel olarak olumsuz etki ettiğini dile getiren Capa, "Kadromuzda cok fazla rotasyona gitme şansımız yok. Mactan once sezon başında bizle olup bugun oynayamayan oyuncularımızı saydım ve 9 kişi yoktu. Alanya macıyla aynı oyuncularla cıkmak zorunda kaldık. Pozisyonlara da girdik, ilk devre Fenerbahce'den daha net pozisyonlar yakaladığımızı soyleyebilirim. Ozellikle 60. dakikadan sonra pazartesi gunu oynadığımız karşılaşma fiziksel olarak karşımıza cıktı ve girdiğimiz pozisyonları değerlendiremememize sebep oldu." ifadelerini kullandı.
Fenerbahce'yi galibiyetinden oturu tebrik eden ve sonraki maclarında başarılar dileyen Capa, sozlerini şoyle tamamladı:
"VAR'la ilgili herkes belirli bir yorum yapıyor ama neyi yorumladığımızı biz de bilmiyoruz. Biz maalesef ulke olarak bunun standardını yakalayamadık. Bizim izlediğimiz yerden penaltıyı gormek zordu ama mac sonrası goruntuyu izlediğimizde VAR cağırabilirdi. Neden cağrılmadı bilmiyorum. Cok fazla bir şey soylemenin bir anlamı olduğunu da duşunmuyorum. Biz kendimizle ilgili ozeleştiri yapmamız lazım. İşler iyi gidince kimse VAR'dan bahsetmiyor, mağlup olunca bu konular gundeme getiriliyor. İşimize odaklanıp takımlarımızı nasıl daha iyi geliştirebiliriz onu duşunmeliyiz. Bu hakkımızı aramayacağız demek değil, haklı olduğumuz yerde bunu rahatlıkla soyleyebilecek durumdayız."