Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nda başantrenorluk gorevine getirilen Ekrem Memnun, sarı-kırmızılıların gurur duyacağı bir takım oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Deneyimli başantrenor, GS TV'ye yaptığı acıklamada, Galatasaray'da tekrar gorev yapacağı icin mutlu olduğunu dile getirdi.

Sarı-kırmızılı ekibin ligde bulunduğu sıralamaya dikkati ceken Ekrem Memnun, "Bir an once bulunduğumuz yerden yukarıya cıkmak istiyoruz. Bunu yapacak oyuncularımız, tecrubemiz ve isteğimiz var. Amacımız Galatasaraylıların gurur ve mutluluk duyacağı, izlemekten zevk alacağı bir takım oluşturmak." diye konuştu.
Butun enerjileriyle oynayacakları ilk maca odaklandıklarını aktaran Memnun, "Kaybedecek bir saniyemiz bile yok. Oyuncularımızla bunu konuşuyoruz. Umut ediyorum ki her şey istediğimiz gibi olacak. Yenilik hissi, her zaman yeni bir heyecan. İnsanlar yeni bir şeyler yapmak istiyor. Kimse bu durumdan memnun değildir. Onlar da bir reaksiyon gostermek istiyor. Onemli olan temeldir, disiplindir, inanctır, takım olmaktır ve konsantrasyondur. Her saniye daha iyiye gitmek lazım. Cok ciddi bir iş yapıyoruz. Komplike bir oyun basketbol. Bir veya iki şeyi iyi yapmak gerekmez, milyon tane şeyi iyi yapmalısınız. Profesyonel oyuncularımız gereğini yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Galatasaray'ı tekrar layık olduğu yere getirmek istediklerini vurgulayan Ekrem Memnun, şu ifadeleri kullandı:
"Yenilik hissi gecicidir. Bunun kalıcı olması lazım. Herkes bunun farkında. Bu takımın ribauntla ilgili sorunları olduğu biliniyor. Bu, ben geldim diye kendiliğinden duzelmeyecek. Oyuncular oynuyor bu oyunu. Daha cok dikkat edecekler. Onları daha fazla uyaracağız. Beraber konuşacağız ve yapacağız. Kimse bizim icin ribaunt almayacak. Bizim takımın oyuncuları alacak. Bunu yapmak icin daha fazla konsantrasyon sağlamak ve kararlı olmak lazım. Ben kulubun gecmişine, kulturune ve basketbola olan sevgisine guveniyorum. Bunlar zamanla oturacaktır."
Son olarak yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle sarı-kırmızılı taraftarların tribunde yer alamamasının kendileri icin buyuk eksiklik olduğuna dikkati ceken Ekrem Memnun, "Galatasaray taraftarı, Galatasaray ailesinin cok onemli bir parcasıdır. Galatasaray taraftarları takımın cok zor gunlerinde mac kazanmasına yardımcı olmuştur. Taraftarımızın yanımızda olmaması bizim icin handikap. Galatasaray'ın iyi ve kotu gunleri olur. Muhim olan kotu gunde sahip cıkmaktır. Duzeltmek icin elimizden gelen her şeyi yapıp taraftarımızı mutlu etmeye calışacağız." diyerek sozlerini tamamladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Doğan