İstanbul İl Tarım ve Orman Mudurluğu ekipleri, 10 gun sureyle avlanması yasaklanan hamsi balığına yonelik denetim yaptı.
İstanbul İl Tarım ve Orman Mudurluğu ekipleri ile Sahil Guvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Mudurluğu Deniz Limanı Şube Mudurluğu ve İBB Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliği ekipleri Sarıyer'den Karadeniz'e kadar olan bolgede denetimde bulundu.
Sarıyer'deki Sahil Guvenlik komutanlığından hareket eden ekipler, kacak ve ruhsatsız balık avcılığı denetimine cıktı.
Tutulan balıkların boy olcumleri de yapılan denetime ilişkin acıklamada bulunan İstanbul İl Tarım ve Orman Muduru Ahmet Yavuz Karaca, hamsi balığı avcılığının 10 gun sureyle yasaklandığını hatırlattı.
"Hamsi balığı avlayıp avlamadıklarına bakacağız"
Denetim kapsamında avlanan balıkları kontrol ettiklerini anlatan Karaca, "Denetimler icin cıktık. Avladıkları balıklara baktık. Şu anda hamsi balığı avlamadıklarını gorduk. Ama bu yeterli değil tabii ki. Avladıkları balıkların da asgari boyda olup olmadığının da kontrolunu yaptık. İstavrit balığımız 13 santim olması gerekirken normal boyutunda. Yine lufer balığımızın da 18 santim olması lazım, o da normal. Bundan sonra da zaten birkac tekneye daha cıkacağız. Hamsi balığı avlayıp avlamadıklarına bakacağız. Teknelerin ağlarını da belgelerini de kontrol edeceğiz." dedi.
Teknelere yasak avcılık yapması durumunda idari işlem uygulanacağını belirten Karaca, ihlalin 2 yıl icerisinde 3 kez tekrarı halinde teknelerin ruhsatına el konulduğunu soyledi.
Uygulama kapsamında denetlenen teknelerin kurallara uyduğu ve usulsuz avlanma yapmadığı goruldu.