İstanbul Buyukşehir Belediye (İBB) Meclisinde kabul edilen İstanbul İmar Yonetmeliği Taslağına gore 1000 metrekarenin uzerindeki yapılarda yağmur suları icin sarnıc zorunluluğu getiriliyor.
İBB Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu Yenikapı Avrasya Gosteri Merkezi'nde gercekleştirildi.
Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapılan toplantıda İstanbul İmar Yonetmeliği Taslağı da ele alındı.
Taslağa gore 1000 metrekarenin uzerindeki parsellerde, kamu yapılarında, alışveriş merkezi ve inşaat alanı 5 bin metrekareyi gecen ticari yapılarda binaları zemin suyundan korumak, bahce sulamak, oto yıkama, tuvalet rezervuarları vb. işlerde kullanılmak uzere bir drenaj sistemi oluşturularak, catı ve zemin sularının yer altında oluşturulacak sarnıcta toplanması zorunlu hale getirildi.
Oylamaya sunulan gundem maddesi ilgili soz alan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Goksu, "Bu duzenlemenin hem cağın şehir tasavvuru acısından cok anlamlı olduğunu hem de cevresel bilinc acısından cok onemli bir hamle olduğunu duşunuyorum. İstanbullulara hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.
İBB Meclisi CHP Meclis Uyesi Sedat Ozkan da alınan kararın, Cevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı sonrası resmi gazetede yayınlanarak yururluğe gireceğini bildirdi.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Kentsel Yenileme Komisyonu ortak raporu Meclis'te oy birliğiyle kabul edildi.
Danışman maaşları yeniden hesaplandı
Mecliste ayrıca danışman maaşları da gundeme geldi.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığının Plan Butce Komisyonuna gonderdiği yazıda 2020 aralık ayındaki toplantıda 11 bin 556 lira olarak acıklanan rakamda hesap hatası olduğu belirtildi.
Yeniden yapılan hesaplamaya gore başkan danışmanı maaşı 13 bin 503 liraya yukseltildi. Ucret tespitini iceren madde, meclisten oy birliği ile gecti.