Aydın'da avize parcasının kırılan camları gozune saplanan 9 yaşındaki cocuk, ameliyatla sağlığına kavuştu.
Belinay Avcı, 2 hafta once babası Adnan Avcı ile yastık savaşı yaparken, yastığın avizeye carparak kırılması sonucu sol gozune cam parcaları isabet etti.
Acı icinde kıvranan cocuk, ilk olarak Aydın'ın da bulunan ozel bir hastaneye goturuldu.
Burada yapılan ilk muayene de cocuğun gozune isabet eden cam parcalarının kornea ve gozbebeğine zarar verdiği tespit edildi.
Bunun uzerine aile cocuklarını, once Aydın Adnan Menderes Tıp Fakultesi Hastanesine oradan da İzmir'deki ozel bir hastaneye goturdu.
Goz sağlığı ve hastalıkları bolumunde Prof. Dr. Safiye Yılmaz tarafından muayene edilen Belinay'ın acil olarak ameliyata alınmasına karar verildi.
Ameliyatı gercekleştiren Prof. Dr. Safiye Yılmaz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Belinay'ın muayene ettiğinde gozunde gorme kaybının olduğunu soyledi.
Cocuğun durumuna bir doktor olarak cok uzulduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
"Hastamızın kornea dokusunu cok kucuk bir parcası tutuyordu. Buna rağmen kornea dokusu canlıydı. En sağlıklı olanı kendisine ait olan dokunun yerine yerleştirilmesiydi. Goze renk veren iris dokusu dışardaydı. Hemen ameliyata almamız lazımdı. Once iris dokusunu antibiyotikle yıkadık sonra yerine yerleştirdik. Ardından yeniden gozbebeğini oluşturduk. Kornea dokusunu yerine yerleştirdik ve diktik. Goz kapağının icinde cam parcaları vardı onları da temizleyerek 5 dikiş attık. Kızımız ameliyattan bir gun sonra gormeye başlaması hem beni hem kendisini hem de ailesini cok mutlu etti."
Belinay Avcı ise Yılmaz'ın yaptığı ameliyat sayesinde yeniden sağlığına kavuştuğunu anlatırken, "Sol gozumu kaybedeceğim diye cok korktum. Ailem bana bu surecte hep destek oldu. Ameliyatın ardından eskisi gibi kitap okumaya başladım. Yeniden gormek cok guzelmiş." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler