BALIKESİR'in Burhaniye ilcesinde, emekli tarım teknikeri Ergenc Cavuşoğlu ile eşi Ayten Cavuşoğlu, pandemi donemini evlerinde ahşap oyma, kabak işleme ve tablolar yaparak geciriyor.
Gecen yıl ilce merkezindeki evini, 5 kilometre uzaklıktaki Kızıklı Mahallesine taşıyan Ergenc Cavuoğlu ve eşi Ayten Cavuşoğlu, bahcelerindeki bir odayı atolyeye donuşurdu. Pandemi donemini evlerinde gecire cift, bunu fırsata cevirdi. Ahşap oyma, kabak işleme ve bir birinden guzel tablolar yapan cift, bunları da yine evlerinin bahcesindeki diğer odada sergilemeye başladı.
Tarım teşkilatından emekli olan 3 cocuk babası Ergenc Cavuşoğlu, uretmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "5 yıl sureyle Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Mudurluğu'nun resim kurslarına katıldım. Daha sonra eşimle birlikte su kabağı ve ahşap oyma kurslarına katıldık. Boylelikle bu işleri yapmaya başladık. Pandemi doneminde yapacak bir şey de olmadığından bu işlere ağırlık verdik. Duvar resimleri ve ahşap oyma yapıyoruz. Eski sandıkları ve kapıları alıp oyma yapıyoruz. Su kabaklarını işliyoruz. Tablolar yapıyoruz. Ceşitli sunum tabakları ve cerezlikler yapıyoruz. Yani yapacak iş cok. Meraklılar gelip bizi buluyor. Satın alanlar oluyor. Kendi evimizin ve bahcemizin duvarlarına resimler yaptık. Bu işler hoşumuza gidiyor. Bu işleri herkese tavsiye ederim" dedi.Ayten Cavuşoğlu da "Eşimle birlikte kurslara gittik. Eşim kendini geliştirdi. Ben de bir şeyler oğrendim. Baktık şehirde olmuyor. Kızıklı koyune taşındık. Evimizin bahcesinin koşesinde bir atolye, bir de sergi salonu yaptık. Pandemi doneminde bu işler bize cok yaradı. Yaptığımız işlerle mutlu oluyoruz. Herkesi buraya davet ediyoruz. Herkes bir şeyler yapmalı" diye konuştu.