BALIKESİR'in Burhaniye ilcesinde, pandemi donemiyle birlikte kapanan Halk Eğitim Merkezi kursları, yeniden başladı. Uzun sure evde kalmaktan sıkılan vatandaşlar, kurslara ilgi gosterdi. Halk oyunları kursuna katılan 40 kişi, zeybek oynamaya başladı.
Haftanın 5 gunu akşam saatlerinde iki gurup halinde duzenlenen Halk Eğitim Merkezi'ndeki halk oyunları kursunun eğitmenliğini Huseyin Kirli ve Metin Cavdar yapıyor. Kurs oğretmeni Huseyin Kirli, yeniden başlayan kursların yoğun ilgi gorduğunu soyledi. 220 saat surecek halk oyunları kursuna katılan 40 kişi, zeybek oynamaya başladı.
'BU ZOR DONEMDE HEM OĞRENEREK HEM DE OYNAYARAK VAKİT GECİRECEĞİZ'Kursa katıldığı icin mutlu olduğunu belirten Seyfettin Oluşan, "Boş vakitlerimizde birtakım şeyler yapmak istiyoruz. Fakat pandemi doneminde maalesef imkanlarımız kısıtlı. Burhaniye Halk Eğitim Merkezi'ne bu kısıtlı durumlarda bu imkanı sağladığı icin teşekkur ederiz. Biz burada, Balıkesir bolgesi zeybek oyunu oğrenmeye calışıyoruz. İnşallah, oğreneceğiz, oynayacağız. Bu zor donemde hem oğrenerek hem de oynayarak vakti gecireceğiz" dedi.Kursa katılan Ulku Turkoz ise "Pandemi doneminde evde canımız cok sıkılıyordu. Bu kursu acan Halk Eğitim Merkezimize teşekkur ediyoruz. Guzel bir organizasyon. Umarız bu zor sureci guzel geciririz" diye konuştu.Kurs eğitmeni Huseyin Kirli de "Daha once bu kurslarımız acılmıştı. Ama bakanlıktan gelen bir yazı ile butun kurslarımızı kapatmak zorunda kalmıştık. Şimdi ise bakanlıktan gelen yazı ile kurslarımız tekrar başladı. Artık insanlar evde sıkıldığı icin kurslarımıza yoğun ilgi oldu" dedi.