OZDAĞ MUĞLA'DA KONUŞTU: 'SİYASETE İYİ PARTİ'DE DEVAM EDECEĞİM'
İYİ Parti'nin aldığı ihrac kararı mahkemece iptal edilen İstanbul Milletvekili Umit Ozdağ'ın partisinin Muğla İl Başkanlığı'nı ziyaret edip, bu surecte kendisine destek veren İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ'a teşekkur ziyaretinde bulunacağının duyurulmasının ardından İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı Yonetim Kurulu'nda 51 uyenin peş peşe gelen istifaları ile İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ yonetimi duştu. Partinin Muğla İl Başkanlığı binasının kilidi ise değiştirildi.Yaşanan bu gelişmenin ardından İyi Parti İstanbul Milletvekili Umit Ozdağ, bugun Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda basın acıklaması yaptı.
Acıklamaya, Ozdağ'ın partiden ihrac edilmesine yonelik toplanan imza kampanyasına destek vermeyen ve İl Yonetim Kurulu'ndaki istifaların ardından yonetimi duşen İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ da katıldı. Ozdağ, Şekerdağ'ın gorevden alınmasına uzulduğunu belirtip, "Cunku Sayın Başkan sadece benim kendisini ziyaret etmem nedeniyle bugun gorevden alındı. Eğer gelmeseydim muhtemelen gorevden alınma biraz gecikecekti ama yine gercekleşecekti" dedi. Ozdağ, siyasete İYİ Parti'de devam edeceğini ve istifasının soz konusu olmadığını vurgulayıp, yeniden ihrac talebi olup olmayacağı yonundeki soruları cevapsız bıraktı.'SİNDİRMİYORUM, KABULLENMİYORUM'İYİ Parti'nin hukuk devleti, daha fazla demokrasi, parlamenter duzen talep edenlerin, demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak isteyenlerin kurduğu bir parti olduğunu vurgulayan Ozdağ, "Turk halkına da bu sozu vermiştir. Bu sozu yaşatmak icin vermiş olduğu sozun arkasında durarak siyaset yapan bir İl Başkanımızın gorevden sadece demokrasi ve hukuk devletinin arkasında durduğu icin alınmış olmasını İYİ Parti'nin kurucusu ve milletvekili olarak icime sindirmiyorum, kabullenmiyorum. İYİ Parti tabanının yuzde 99,99'unun da bunu kabul etmediğinden eminim. Bu sabah TBMM'de yaptığım acıklamada ifade ettiği gibi İncilay Başkanımı teşekkur etmek, demokrasi ve hukuk devleti doğrultusunda tavır alması noktasında şukranlarımı iletmek icin ziyaret edeceğimi ifade etmiştim. Bu hususu bundan takriben 2,5 ay once benim ihracımla ilgili surec ilk başladığında ifade edip ve surec nasıl sonlanırsa sonlansın Muğla'ya gelip, kamuoyu onunde İncilay Başkanıma teşekkur edeceğimi soylemiştim. TBMM'de basın toplantısı yaptığım sırada kendisi beni aramış, eğer telefonu acmış olsam, bana gorevden alındığını ifade edecekmiş" dedi.ŞEKERDAĞ: KİMİ KANDIRIYORSUNUZGorevden alınan İYİ Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ise surece yonelik yaptığı acıklamada, "Olay 25 Ekim'de kuruluş yıl donumunu kutladığımız İzmir'de başladı. İzmir'de, Umit Hoca'nın disipline verilmesiyle ilgili dilekce hazırlanmış ama ben protokole giremediğim icin haberim olmadı. Yola cıktıktan bir sure sonra il başkanı arkadaşlarımızdan biri, 'İmzanız var' diyerek beni aradı. Yola cıktığımı soyledim. Bunun uzerine yazıyı WhatsApp'tan bana gonderdi. İmzalayacağım bu belgenin cıktısını aldım. Dilekcede Umit Ozdağ'ın kesin ihrac talebi ile disipline sevk edilmesi yazıyordu. O yazıdan sonra Buğra Kavuncu, Ozdağ'ı mahkemeye vermiş. Mahkemeye intikal etmiş bir konuyla ilgili yorum yapamam. 'Sonucun beklenmesi' tarafında olduğumu bildirdim. Bu olayla başka isimler karşılaşsaydı da tavrım aynı olurdu. Hakim değilim. Adli makamların vereceği karar onemli. Sabah bana, 'goreviniz sonlandı' diye bilgi geldi. Ardından da partimizin il sekreteri aradı, partinin binasının kilidini değiştirdiklerini soyledi. Gorevden alınma tebligatı, bana fotoğraf olarak sonradan WhatsApp'tan gonderildi.50 kişinin istifa ettiği soyleniyor. Tebligatta gorevden alınmamızın nedeni 'coğunluğun istifası sonucu' diye yazıyor. Ey İYİ Parti'yi yonetenler, ben bu partiye demokrasi, hak, hukuk ve adalet icin girdim. O gunden bu yana kurucuyum. Milletvekilliği, belediye başkanlığı duşunmedim. 50 kişi istifa etti, deniliyor ancak gelen tebligatta sayı belirtilmiyor. Kimi kandırıyorsunuz? Kanmayan tek ben değilim. Kanmayan İYİ Parti teşkilatının da yuzde 90'ı olduğunu duşunuyorum. Bu kadar olmaz. Koray Aydın sayı vermemiş. Bu tuzuğe uygun değil. Dava mı acayım? Sosyal medyada, benim icin 'Umit Hocacı' diyorlar. Biz ilk kez yan yana geldik. Lutfen sosyal medyadan hakaretvari mesajlar yazmasınlar. Cumhuriyet değerlerini yaşatmak icin buradayım" dedi.
Eda Ebru NANECİ/ MUĞLA