[h=3]MERT VİDİNLİ KİMDİR?[/h]Aslen Ankaralı olup burokratik bir ailede buyuyen Mert, eğitimini turizm okuyarak tamamlıyor. Bodrum ve İstanbul'da Emre Ergani'nin işletmelerinde başlayan bu seruven, İzzet Capa'nın ekibine transfer olmasıyla devam ediyor. Sonrasında yolu Metin Fadıllıoğlu ile kesişiyor. Yeme icme sektorunun en onemli uc profesyonel isminin deneyimlerinden faydalanarak işletmeciliğe devam eden Mert Vidinli, bir yandan da bir cok dergi ve dijital haber sitelerinde yazılar yazıyor. Yaklaşık beş yıldır Ulus 29 ve Fenix'in işletmesini yapıyor, aynı zamanda Gunaydın'da da bir koşesi var. Mert, sempatik tavırları ve guclu ilişkileriyle cok kısa bir surede eğlence dunyasının aranan ismi oldu.
Ankara'nın durağanlığından İstanbul'un ışıltısına geciş yaparken kazandığını-kaybettiğini duşunduğun şeyler neler?
Aileme olan mesafe en buyuk kaybım onlarsız gecen 10 yıl icerisindeki kariyer koşuşturması. Kazandığım ise yeni insanlar arkadaşlıklar iş ilişkileri ve kariyerim.
İşini nasıl tanımlarsın? Eğlence danışmanlığı, lifestyle veya iletişim gurusu?
Aslında yeni dunyada hepimiz iletişimci bugunun dili ile Influencer'ız. Eğlence ana mesleğim kitlelerin zevklerine gore eğlence ve yeme/ icme platformları yaratmak, konsept geliştirmek, event organize etmek bana keyif veriyor. Eğlenirken eğlenceyi satan tarafa gecen insan olmak sanırım genetiğime kodlandı.
İzzet Capa, Emre Egani ve Metin Fadıllıoğlu gibi gece hayatına yon verenler ile calıştın. Her birinden oğrendiğin şeyi tek bir kelimeyle ozetlemeni istesek?
Muşterinin her ne koşulda olursa olsun haklı olduğu. Gece hayatının psikiyatrlarıyız biz. Ve en onemlisi iyi bir sırdaş olup mesafe sanatını iyi bilmek.
Hayata gecirdiğin ve beğenilen en cılgın eğlence veya parti konsepti neydi?
En cılgın değil ama en buyuk kutlamam Esma Sultan'da doğum gunu partimdi. Buyuk sponsorların olduğu duğun kıvamında dev bir partiydi.
İnsanları eğlendirmek veya ilgilerini canlı tutmak hicbir zaman kolay olmadı. Parti ve davetlerde şu anda one cıkan trendleri bizim icin bir ozetler misin?
Denenmemiş mekanlar, festival dj'leri, ustune bir de iyi bir canlı performans. Katılacak kitlenin ortak zevklerine gore hazırlanmış bir gece. Gastronomik olarak deneyimleyeceği sıradışı bir yemek ve Instagram'ına malzeme cıkaracağı bir dekor. Bunları bir araya gelince işiniz başarıya ulaşır. Ama unutmayın ki en guzel dekor insandır. Doğru bir davetli listesi ile uzun soluklu cok konuşulan bir işe imza atabilirsiniz.
Sıra dışı event'ler icin ozel mekanlar keşfetmek de işinin bir parcası olmalı. Seni son zamanlarda en cok etkileyen mekan veya gunun birinde etkinlik icin kapılarını acmayı hayal ettiğin mekan hangisi?
Ev partilerinin yeri ben de cok ayrı. İstanbul'un en goze carpan yalısında, hikayesi olan bir evde dev bir ev partisi vermek isterdim. Kucuk bir evde yaşadığımdan en hayal olan iş bu benim icin.
Her zaman kapı acan bir iletişim sırrın/ formulun var mı?
Samimiyet ve birebir iletişim.
Influencer kimliğin mi, gazetede koşe yazarlığı mı seni daha cok tatmin ediyor? Basılı yayın tamamen oldu mu sence? Yoksa dijital dunyanın vermediği turde bir hazzı hala var mı?
İletişim 360 derecedir. Her platform bir diğerinin tamamlayıcısı.
Instagram profilinde paylaşımlar yaparken nelere dikkat ediyorsun? Kendine koyduğun belli kurallar var mı hem paylaşımlarını yaparken, hem de markalarla işbirlikleri sırasında?
Benim hesabım kim nerede ne yapıyor ve de yeme icme sektorunde gidilecek nereler var gibi meraklıların hesabı. Her zaman insanların bu yanını besliyorum.
Modayla ilgin ne duzeyde? Yakından takip eder misin?
Modayı mekanıma gelecek insanların kılık ve kıyafetinden takip ediyorum. Ben ise full siyah giyinmeyi tercih ediyorum. En kurtarıcı, en fit ve en rahat gosteren.
İstanbul'da veya başka bir yerde, kendini hangi mahalleye (veya mahallelere) ait hissedersin?
Eskiden Nişantaşı'ydı şimdi Arnavutkoy Bebek hattı.
Her şeye "reset" atmak icin nereye gidersin, ne yaparsın? Bir rituelin var mı?
Şu an senin sorularını cevaplarken geldiğim yere sahildeki bir bankın uzerinde oturmak. Etraf sakin ve huzurlu.
Burada mı, yurt dışında mı daha cok eğleniyorsun?
Bu tamamen kimlerle olduğuma bağlı. En son Meksika Tulum seyahatimde Hacı Sabancı, Şeyma Subaşı, Nazlı Kayı cok cok eğlendik.