Cin'den gelen CoronaVac aşılarının uygulanmasına başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk aşıyı yaptırmasının ardından, ozellikle pandemi ile on cephede mucadele eden sağlık calışanlarının aşılanmasına başlandı.
Bursa İl Sağlık Muduru Fevzi Yavuzyılmaz, aşı calışmalarında gonullu olarak aşı olan isimler arasında yer alıyordu. Yavuzyılmaz'ın gonullu olarak yaptırdığı aşının plasebo yani yalancı aşı cıkması uzerine Sağlık Muduru yeniden aşı oldu.
[h=2]Aşılamalar başladı[/h]

Vatandaşlara sıraları geldiğinde aşı olmalarını tavsiye eden Bursa İl Sağlık Muduru, acıklamalarında “Bugun aşılamalara başladık. Yuksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, sabah ilk aşıyı oldu. Ondan sonra diğer sağlık calışanlarımızın da aşılanma calışmaları başladı. İlcelerimizde de sabah itibariyle aşı calışmaları başladı. Ben daha oncesinde Faz 3 calışmalarında gonullu olarak aşı yaptırmıştım, o yuzden sabah aşı olmadım. Cunku aşı mı yapıldı, plasebo mu yapıldı belli değildi. Sabah 09.30-10.00 gibi calışma grubundan gelen mesajda, 'plasebo grubundan aşılandığım dolayısıyla normal aşımı yapmam gerektiği' belirtildi. Ben de zaman kaybetmeden aşımı oldum. Butun vatandaşlarımıza, sırası geldiğinde mutlaka aşı olmalarını tavsiye ediyoruz. Aşının gelişi peyderpey olacak." dedi.
[h=2]Sağlık personeli aşılanacak[/h]

Yavuzyılmaz ayrıca sağlık hizmeti veren personelin de aşılanmasına başlandığını acıkladı. Butun personelin aşı olacağını vurgulayan Dr. Yavuzyılmaz, "Sabahtan bu yana uc binin uzerinde sağlık personeli aşılandı. Calışmalar hafta sonu da dahil olmak uzere gece 23.00’e kadar devam edecek. Biz, aşı olmayı, pandeminin bitmesi icin uzerimize duşen bir sorumluluk olarak goruyoruz. Yaklaşık bir yıldır sağlık personeli, insanustu bir caba sarf ediyor. Pandemi sadece sağlık calışanlarının cabasıyla bitmez. Vatandaşlar da bize destek vermeli. Sırası gelen vatandaşın gidip, aşısını olmasını istiyoruz.” dedi.