Rumen Teknik Direktor Marius Sumudica, Gaziantep'ten ayrılmadan once duzenlediği basın toplantısında kente gozyaşlarıyla veda etti.
Demir Grup Sivasspor macı sonrası yaptığı acıklamalardan dolayı buyuk pişmanlık duyduğunu ifade eden tecrubeli calıştırıcı, Gaziantep halkı ve tum Turkiye'den ozur dileyerek gozyaşı doktu.
Gaziantep Futbol Kulubu ile yollarını ayırmalarının ardından ilk kez konuşan Sumudica, yaşanan olaylardan dolayı cok pişman ve uzgun olduğunu belirterek, "Şu an cok uzgunum. Kendi kendime soruyorum; evim Gaziantep mi, yoksa Romanya mı olduğunu anlamaya calışıyorum. Evime donmek istiyorum ama donemiyorum. Burası benim evim olmuş. Burada yaptığım her şeyi kalbimle yaptım. Bu şehri evim gibi hissediyordum. Daha gecen hafta Turk pasaportu cıkarmak isterken şimdi her şey değişti. Biz burada boş bir bardağı hep beraber doldurduk ama yaptığım bir hatadan dolayı her şeyi bitirmek kabul edilebilir bir şey değil. Onemli başarılar elde ettik. Oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum. Oyuncularımın ve kulup calışanlarının yuzde 90'ı bana mesaj atıp uzuntulerini dile getirdi. Herkese, tum yoneticilere her şey icin teşekkur ediyorum. Ben artık bir Turk gibi guclu değilim. Cunku sizlerin onunde gozyaşı dokuyorum. Bu gozyaşları 18 aylık bir calışmanın gozyaşları" diye konuştu.Demir Grup Sivasspor macının ardından verdiği roportajdaki bazı acıklamaların basit bir şaka olduğunu vurgulayan Marius Sumudica, "Burada cok guzel zamanlar gecirdim. Bu konuşmayı yapmamım nedeni Gaziantep halkına karşı son gorevimi yapmaktır. Mactan sonra yaptığım talihsiz şaka ile ilgili konuşmak istiyorum. Yapmış olduğum talihsiz şaka yanlış anlaşıldı. Bu şaka buyutuldu. Kimi uzduysem, kırdıysam başta Gaziantep halkı olmak uzere tum Turkiye'den ozur dilerim. Bu buyutuldu ve cok buyuk bir sorun oldu benim icin. Benim fikrim, benim duşuncelerim, yaptıklarımdan dolayı pişmanım. Bu takımı Adil beyle beraber kurduk. Belediye başkanı ve Valimizin de katkıları coktu. Eğer devam etseydik Avrupa kupaları icin devam edecektik. Başka bir konuda benim uzgunluğum artık bir daha burada yaşayamayacağımdır" dedi.Rumen teknik adam, sozlerine şoyle devam etti: "İcim biraz buruk, hala kalktığımda arabamla kulube doğru gitmeyi hayal ediyorum, onu duşunuyorum. Tamam bir hata yaptım ozur dilerim ama kimseye hakaret etmedim, kimseyi kırmadım. Ama maalesef yollarımızı ayırdık. Olmaması gerekirdi ama maalesef oldu. Buradaki gorevimi tamamladım ama icimde burukluk var. Aldığımız onemli galibiyetleri taraftarlarla kutlayamadığımız icin icim buruk. Bu ailenin parcası olan her bir uyeyi cok seviyorum."Marius Sumudica, basın toplantısındaki vedasını Turkce, "Buradaki herkes benim yureğimde yaşayacak. Gule gule Gaziantep" sozleriyle tamamladı.
- Gaziantep