Gaziantep Futbol Kulubu ile yollarını ayıran teknik direktor Marius Sumudica, gozyaşları arasında şehre veda edip yaşadıkları nedeniyle pişmanlığını dile getirdi.
Rumen teknik adam, bir otelde duzenlediği basın toplantısında, evine donmeden once herkesin bilmesini istediği bazı hikayeleri paylaşmak istediğini soyledi.
Gorevde bulunduğu 1,5 sene boyunca Gaziantep'te guzel anılar biriktirdiğini anlatan Sumudica, kırmızı-siyahlı ekipte yaşadığı başarının hicbir zaman kendisine ait olmadığını, bunu yonetim, kent, futbolcu ve ekibiyle elde ettiğini vurguladı.
Sumudica, soylediklerinden dolayı pişman olduğunu belirterek, "İlk once mactan sonra yaptığım tahlisiz şakayla ilgili konuşmak istiyorum. Bu talihsiz şaka cok buyutuldu. Kimi kırdıysam, uzduysem, tum Gaziantep'ten ve Turkiye'den ozur dilerim. Kimseyi incitmek istemezdim. Buraya gelirken takımı, eski başkanımız Adil Konukoğlu ile beraber kurduk ve Buyukekşi ile devam ettik. Bu takıma sayısız katkıları olan belediye başkanımız ve valimize de teşekkur ediyorum. İnanıyorum ki, ben gorevime devam etseydim, Avrupa icin mucadele etmeye devam edecektik." diye konuştu,
Marius Sumudica, Gaziantep'te yaşadığı guzel şeyleri artık bu şehirde yaşama imkanının olmadığı icin uzuntusunu dile getirerek, konuşmasını şoyle surdurdu:
"Burada mac oynarken rakip takımlar 1 puanla ayrıldıklarında cok mutlu oluyor ve bayram havası yaşıyordu. Bu da bizim şehrimizin, yonetimimizin, takımımızın ne kadar buyuk olduğunu gosteriyordu. Gaziantep FK'nin ne kadar guclu bir takım olduğunu hepimiz gorduk. Bu sadece benim başarım değil. İcim biraz buruk. Halen kalktığımda arabaya binip, kulup tesislerine gitmeyi istiyorum. Bu benim alışkanlığım olmuş. Bunu halen hayal ediyorum. Bunun icin cok uzgunum. Bir hata yaptım, kimseye hakaret etmedim. İncittiysem ozur dilerim. Olmamasını isterdim ama bir anlık hatayla oldu. Şimdi yollarımızı ayırdık. Yemek yaparken bile tek malzemeyle yemek olmaz. Gaziantep'teki başarımız da oyle. Sumudica tek başına bunu başaramazdı. Ama benim de bu başarıda elbette ki bir performansım var."
"Ben artık bir Turk gibi guclu değilim"
Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan 49 yaşındaki teknik adam şoyle devam etti:
"Şu an evimin neresi olduğunu bilmiyorum. Romanya mı, Gaziantep mi? Evime donecek gucu bekliyorum ama donemiyorum, gidemiyorum. Burada yaptığım her şeyi kalbim ve yureğimle yaşadım. Ben burada şehirde kalıyordum ve mutluydum cunku burayı evim gibi hissediyordum. Gecen haftalarda Turk pasaportuna başvuruldu. Ama şimdi her şey değişti. Bu sorun olmayabilir. Biz hep beraber boş bardağı takım olarak doldurduk ama yaptığım bir hatadan dolayı bardağı devirdik. Bunu kabul edemiyorum. Kulup calışanları ve futbolcularımın buyuk coğunluğu mesaj attılar, onlara başarılar diliyorum. Ben artık bir Turk gibi guclu değilim, cunku şu an gozyaşı dokuyorum. Bunlar 18 aylık calışmanın gozyaşları."
Takıma katkı sağlayan herkese teşekkur eden Sumudica, "Gorevimi tamamladım ama icimde burukluk var. Cunku Alanyaspor, Beşiktaş, Fenerbahce gibi takımlara karşı buyuk galibiyetler elde ettik ama taraftarla kutlayamadık. Bu ailenin parcası olan her uyeye mesajım var; Hepinizi cok seviyorum. Hepsi benim bundan sonra yureğimde yaşayacak." değerlendirmesinde bulundu.
Sumudica, sozlerini Turkce "Gule gule Gaziantep" diyerek tamamladı.