Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan onemli acıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kovid-19 aşısının ilk dozu olmasının ardından cıkışta da kendisine eşlik eden Sağlık Bakanı Koca, basın mensuplarına aşılamayla ilgili acıklamalarda bulundu.
[h=3]"BU KADAR HIZLI AŞI YAPABİLMİŞ ULKE VAR MI, BİLMİYORUM"[/h]Koca, "Salgında buyuk sıkıntılar yaşadık. Kaybettiklerimiz oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Bu salgından kurtulabilmenin en onemli yolunun aşı olduğunu biliyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın sırası geldikce herkesin olmasını oneriyorum. Bu salgından kurtulabilmenin en onemli yolunun aşı olduğunu soylemek istiyorum. Sistemde bugun canlı olarak Turkiye'de ne kadar aşının yapıldığını gostermiş olduk. Dunyada ilk gun bu kadar yoğun aşı yapabilmiş olan ve canlı gosterebilmiş olan bir başka ulke var mı bilmiyorum." dedi.
[h=3]AŞI SIRASINI KACIRANLARA NE OLACAK?[/h]Aşı surecinin şeffaf goturuleceğini belirten Koca, "Bundan sonra aşı programını anlık, canlı ve şeffaf bir şekilde goturuleceğini soylemek istiyorum. Hatta şehir bazında canlı gostermek istiyorum. Vatandaşlarımız musterih olsun. Sırası gelince yaptırması cok onemli. Sırası gecenlere grup bittikten sonra sıra geliyor olacak. O nedenle aşıyı mutlak yaptırma konusunda hassasiyet gostermeli. Cok teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı.