Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, karla mucadele ekipleriyle şehir merkezinde kar temizleme calışması yaptı.
Valilikten yapılan acıklamaya gore, sevincle karşılanan Sivas'ta kar yağışı ile Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, şehir meydanına gelerek burada yapılan calışmaları inceledi.

Hasret ve ozlemle beklenen karın Sivas'ta etkisini gosterdiğini belirterek, kar yağışından dolayı cok mutlu olduğunu dile getiren Ayhan, "Herhalde Turkiye'de 83 milyon vatandaşımızın hele hele de Sivaslıların bir karı bu kadar ozlemle hasretle beklediği bir yıla şahit olmamıştık. Hakikaten ben de yıllardır burada calışan biri olarak cok hasretle ozlemle bekledim." ifadelerini kullandı.
Karın zahmetli tarafının da olduğunu ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:
"Ulaşımda aksamalar oluşturur ama her zaman kar rahmettir, berekettir, guzelliktir, samimiyettir ve masumiyettir, ben oyle bakıyorum. Dolayısıyla bu karda kısmi ulaşım sıkıntıları yaşayabiliriz ama butun ekiplerimizin burada teyakkuzda olduğunu soyleyebilirim. Yoğun kar yağışında vatandaşlarımız pencereden biraz tadını cıkarsınlar. Cok ozledik, cok bekledik, cok dua ettik. Rabbim, Sivas'a yakışan bu guzel karı nasip eyledi. İnşallah boyle devam eder. Metreleri bulmasını arzu ediyoruz. Turkiye'ye bu coğrafyaya kar yakışıyor, Sivas'a başka bir yakışıyor diyebilirim."
560 iş makinası ve 1100 personel gorev alacak
Ayhan, kar yağışının başlaması ile il genelinde Karayolları, Ozel İdare ve belediyeler ile 560 iş makinası ve 1100 personelle hazır kıta olduklarını belirtti.
Milletvekili Soluk ise Sivas'ın beyaz gelinliğini giydiğini aktardı.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise kar yağışının ardından 40 arac ve 400 personelle calışmalara başladıklarını belirtti.
Vali Ayhan ve Başkan Bilgin, kurekle karla mucadele yapan ekiplere destek oldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serhat Zafer