Ahmet Hakan Coşkun kimdir? Kac yaşındadır? Nerelidir? Ne iş yapmaktadır? Ahmet Hakan Coşkun hayatı ve biyografisi nedir?İşte detaylar haberimizde...
[h=3]AHMET HAKAN COŞKUN KİMDİR?[/h]Ahmet Hakan Coşkun (d. 11 Ağustos 1967, Sorgun), Turk gazeteci ve televizyoncu. HÂlen Hurriyet, CNN Turk ve Kanal D'de calışmaktadır. 6 Kasım 2019 tarihi itibaren Hurriyet gazetesinin genel yayın yonetmenliğini de yapmaktadır.
[h=3]HAYATI[/h]Yozgat'ın Sorgun ilcesinde doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu'nun ceşitli şehirlerinde dolaştı. Cocukluğu Ağrı, Amasya, Canakkale, Balıkesir gibi illerde gecti. İmam-hatip lisesinden mezun oldu. Bir sure Uludağ Universitesi İlahiyat Fakultesi'ne devam etti. Sonra İstanbul'a geldi, bir sure de burada okudu. Bir muddet Buyukcekmece'de yayımlanan "Hurbakış" adlı gazetede calıştı.
Universitedeyken hikÂyeler yazardı; birkacı Yedi İklim dergisinde yayınlanmıştı. 1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de calıştı. 'Yankı' isimli bir haber programı yapan ekipteydi. Kanal 7 kurulurken genel mudur Mustafa Celik'le temas kurup kadroya dahil oldu. Bir sure muhabir olarak calıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 haber mudurluğunu ve ana haber sunuculuğunu ustlendi. Kanal 7'de İskele Sancak programını hazırladı ve bazı bolumlerini kitaplaştırdı. 2004'te Kanal 7 ile anlaşamayarak istifa etti. Koşe yazarlığı seruvenine ilk Yeni Şafak'ta başladı. Daha sonra, Sabah'ta calıştı ve şu anda Hurriyet'te yazıyor. CNN Turk'te Tarafsız Bolge programını sunmaktadır. 16 Ocak 2017'den itibaren Kanal D ana haber bultenini sunmaya başladı, aynı zamanda Kanal D haber dairesi başkanlığı gorevini ustlendi. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 yılı Medya Oscar Odulleri Toreni'nde Tarafsız Bolge programıyla odule layık gorulmuştur.
[h=3]AHMET HAKAN'A YONELİK TEHDİT VE SALDIRI[/h]Star gazetesi yazarı Cem Kucuk, 9 Eylul 2015 tarihli koşe yazısında Ahmet Hakan'ı şu sozlerle tehdit etti: "Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hurriyet'in Turkiye'yi yonettiği gunlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugune kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun." Bunun uzerine Ahmet Hakan, aynı gun Cem Kucuk'e dava actı.
CHP Milletvekili Eren Erdem, bu olayla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru onergesi verdi.[5] Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi de bu olayı koşesinde "Bunlar doğru şeyler değil. Turkiye ve AK Parti bunu hak etmiyor." diyerek eleştirdi. Cağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, "Hrant, cok sayıda tehdit aldıktan sonra olduruldu. Metin Goktepe de aynı şekilde. Bu tur cinayetler boyle başlıyor." dedi. Turkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi gibi kuruluşlar ve diğer pek cok gazeteci bu saldırıyı kınadı.
AKP Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Hurriyet gazetesine 24 saat arayla duzenlenen ikinci saldırının ardından cekildiği ileri surulen bir videoda, Ahmet Hakan'a yonelik "Ben bugun Nişantaşı'na evinin onune gitmeyi duşunuyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya diyecektim. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş." ifadelerini kullandı.
Hakan, 1 Ekim 2015'te evinin onunde dort kişinin saldırısına uğradı. Burnu ve kaburgası kırılan Hakan'ın daha onceleri koruma talebinde bulunduğu fakat konuyla ilgili başvuruya hicbir şekilde yanıt verilmediği ortaya cıktı. Saldırganlardan ikisinin Adalet ve Kalkınma Partisi Fatih İlce Teşkilatı uyesi oldukları ortaya cıktı.

1994–2004: Kanal 7
2005–gunumuz: CNN Turk
2017–2018: Kanal D
[h=3]KİTAPLARI[/h]Deneme
1997: Sivil, Dayanılmaz Bir Yurek (Birey Yayınları)
Derleme
Mehmet Eymur: Ceteler, Mafya ve Siyaset
Deniz Baykal: CHP ve Anadolu Solu
Ahmet Kabaklı: Neden Milliyetcilik?
Yaşar Nuri Ozturk: Kur'an Adına Konuşuyorum
Orhan Pamuk Kırmızı ve Kar
Oktay Sinanoğlu Bir Turk Dehası
Orhan Gencebay: Ne Olur Sev Beni
Vedat Turkali: Nicin Komunist Oldum?
Ali Bulac ile İslamcılık Uzerine