12 yaşındaki Siham Hamud okula yıllardır bilek boyundaki etekle gidiyordu ancak iddialara gore oğretmenleri tarafından gecen ay kendisine formasının uygunsuz olduğu soylendi.
[h=3]HER GUN EVE GERİ YOLLAMIŞLAR[/h]55 yaşındaki baba İdris Hamud, kızının ustunu değiştirip doğru formayı giyip gelmesi icin aralık ayı boyunca her gun eve yollandığını belirtti. Baba Hamud, kızının, "dini inancına aykırı olduğu" icin bu şekilde forma giymeyi reddettiğini anlattı.

[h=3]OKULUN FORMASI DİNİ İNANCLARINA AYKIRI KALIYOR[/h]Independent'in haberine gore; Londra'nın batısında yer alan Hillingdon'daki Uxbridge Lisesi, kız oğrencilerin okula resmi forma tedarikcisinden alınmış siyah pantolon veya siyah pileli etekle gelmesi gerektiğini soyluyor. Hamud ailesiyse bu eteklerin diz ustunde kaldığını iddia ediyor. İdris Hamud, iki forma seceneğinin de ailesinin sıkı dini inancına aykırı olduğunu ifade etti.
Okul yonetimi; 8 cocuk babası İdris Hamud'la 44 yaşındaki eşi Selma Yusuf'a bir mektup yollayarak, Siham'ın okuldan eve yollanması sonucu meydana gelen "izinsiz devamsızlık" nedeniyle yasal surec başlatma tehdidinde bulundu.
[h=3]"KIZINIZIN OKULA TAM OKUL FORMASIYLA KATILMASINI SAĞLAYIN"[/h]Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Siham'ın devamsızlığı, izinsiz sınıflandırmasıyla kayda gecmektedir. İzinsiz devamsızlık, cocuğun ebeveyni konumunda bulunan ya da gunluk yaşamda bakımını ustlenen yetişkinlere para cezası kesilmesi veya yasal surec başlatılması gibi sonuclar doğurabilmektedir. Yasal surec, ceza bildirimi veya sulh ceza mahkemesine cağrı şeklinde işleyebilmektedir. Sizden, kızınızın okula tam okul formasıyla katılmasını derhal sağlayarak hem okula hem de kızınıza destek olmanızı istemek zorundayım."
[h=3]"İNANCIMDAN DOLAYI ZORBALIĞA MARUZ KALMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"[/h]Şu an koronavirus tecritlerinin beraberinde getirdiği kısıtlamalar nedeniyle evden eğitim goren Siham ise şoyle konuştu: "İnancımdan dolayı zorbalığa maruz kalmış gibi hissediyorum. Bence okula formamla gitmeme izin vermeliler. Dinimin gereklerine gore isteğim şekilde giyinemiyor olduğum icin şaşkınlık yaşıyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor. Umarım kurallarını değiştirirler, boylece benim gibi kız oğrenciler okula uzun etekle gidebilir."
[h=3]"KIZIMA BASKI YAPAMAM, O BOYLE GİYİNMEK İSTİYOR"[/h]Baba Hamud şunları ekledi: "Siham'ın tek istediği, sınıf arkadaşlarınınkinden birkac santim daha uzun bir etek giymek. Bense okulun neden bunu bu kadar sorun ettiğini anlamıyorum. Siham hep akıllı bir kız oldu, sınıfının en iyilerinden ve okulu cok seviyor ama artık onu eve yollayıp duruyorlar. Siham inancıyla ilgili kararlarını kendi alıyor ve ben ona giymek istemediği kıyafetleri giydiremem, okul da bunu yapmamalı. Dini inancı yuzunden eğitimi engelleniyor ve bunu yapanların nasıl yanlarına kÂr kalabildiğini anlamıyorum."
Siham yeni okul doneminin başından bu yana evde ders alırken, babası yuz yuze eğitimin yeniden başlamasıyla sorunun kaldığı yerden devam edeceğini duşunuyor. Hamud, meselenin bu ay şikayet heyetiyle okul idarecilerinin katılacağı goruşmede tartışılacağını ifade etti.
[h=3]OKUL MUDURU KONUŞTU[/h]Okul Muduru Nigel Clemens ise şunları soyledi: "Konu an itibarıyla okulun resmi şikayet politikası cercevesinde incelemeye tabi tutuluyor. Dolayısıyla şu anda daha fazla yorum yapmam uygun olmayacaktır."