SAMSUN'da evine gittikleri Bulbul Kocaoğlu'nu (82) 'Bereket getirir, paralarının yanına koy' diyerek zarf verip, yerini oğrendikleri 6 bin lirayı alarak kacan Ciğdem Gocer (40) ve kızı S.G. (16) yakalandı. Anne tutuklanırken, kızı ise serbest bırakıldı.
Olay, onceki gun İlkadım ilcesi Zeytinlik Mahallesi'nde meydana geldi. Ciğdem Gocer ve kızı S.G. yalnız yaşayan Bulbul Kocaoğlu'nun, evine gidip, 'Biz senin komşunuz, yardım etmeye geldik' dedi. Anne ve kızı, 'Bereket getirir, paralarının yanına koy' diyerek verdikleri zarfla Kocaoğlu'nun biriktirdiği 6 bin lirasının yerini oğrendi. Dolandırıcılar, yanlarında getirdikleri meyve suyunu Kocaoğlu'na vererek bir bardak getirmesini istedi. Kocaoğlu mutfağa gidince anne ve kızı, yerini oğrendikleri 6 bin lirayı alarak kactı. Parasının calındığını anlayan Bulbul Kocaoğlu, komşularına haber verdi, onlarda polise bildirdi.
10 FARKLI GUVENLİK KAMERASI İZLENDİ
İhbar uzerine adrese gelen Hırsızlık Burosu ekipleri, şuphelileri tespit etmek icin adrese geliş gidiş istikametlerindeki 10 farklı guvenlik kamerasından yaklaşık 30 saat goruntu izledi. Ekipler, şuphelilerin geldikleri otobusun plakasını belirledi. Otobusteki guvenlik kamerasından şuphelilerin Ciğdem Gocer ve kızı S.G. olduğu belirlendi. Şupheliler, duzenlenen operasyonla Canik ilcesi Belediyeevleri Mahallesi'nde yakalanıp, gozaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şuphelilerden Ciğdem Gocer tutuklandı, kızı ise serbest bırakıldı.
'AMELİYAT PARAMDI'
Yaşadığı şokun ardından kapısını ve penceresini dahi acmaya korktuğunu belirten Bulbul Kocaoğlu, "Doktora gitmek icin harclığımdan artırdığım 6 bin TL'yi caldılar. Oğlumun, kız kardeşimin tedavim icin verdiği parayla ozel doktora gidecektim. Evde temizlik yaparken cok yoruldum. 2 kadın kapıma geldi. Ben de gelenlerin komşum olduğunu sandım. Yuzlerinde maske olduğu icin tanıyamadım. Kapıyı acar acmaz iceri girerek eşyalarımı karıştırmaya başladılar. Ellerinde para dolu olduğunu soyledikleri bir zarf getirdiler. 'Teyze paran bereketlensin, al diğer paralarının yanına koy' diyerek zarfı verdiler. Sonrasında kadınlardan biri getirdikleri meyve suyunu ikram etmem icin beni mutfağa gonderdi. O sırada diğer kadın odamı karıştırmaya başladı. Ben iceri girmek icin hareketlenince de diğer kadın beni engelleyerek onumu kesti. Param odada yastığımın altındaydı. Paramın calındığını anlayınca komşum polisi arayarak ihbarda bulunmuş. Kulaklarım duymuyor, gozum gormuyor ve duştuğum icin kafama 13 dikiş atıldı. Dikişi aldırmak icin doktora gidecektim ama kimlik kartımı da calmışlar. Paramı aldınız anladım da kimlik kartımdan ne istediniz? Şikayetciyim" dedi.
Kocaoğlu, parasının iade edilmesini beklerken, dolandırıcıların yakalanmasında emeği gecen polislere de teşekkur etti.