DUZCE'de, otizmli oğrencilerin eğitim gorduğu ozel eğitim okulunda oğretmenler, oğrencilerin daha rahat rehabilite olmasını sağlamak icin pandemi doneminde okul bahcesine kumes ile sera kurdu.
Metek Mahallesi'nde bulunan otizm, spektrum bozukluğu olan oğrencilerin eğitim gorduğu Hacı Hidayet Turkseven Ozel Eğitim Uygulama Okulu oğretmenleri, pandemi donemini değerlendirmek ve oğrencilerin daha rahat rehabilite edilmesini sağlamak amacıyla okul bahcesine; icinde bıldırcın, horoz, tavuk, sulun ve tavşanların bulunduğu kumes ile ceşitli sebze ve meyvelerin yetiştirilebileceği sera kurdu. Okula zaman zaman gelen oğrenciler hayvanları beslerken, aynı zamanda oğretmenleri ile serada toprağı, sebze ve meyve dikimine hazırlıyor.
Ozel eğitim oğretmeni Mehmet Ali Yıldırım, oğrenciler icin nefes alacakları bir ortam oluşturmak istediklerini ifade ederek, "Biz pandemi surecini verimli gecirmek adına oğretmen arkadaşlarımızla birlikte neler yapabiliriz diye duşunduk. Sonuc olarak bu iki projeyi okulumuza kazandırdık. Birisi sera arkadaşlarımızla birlikte urun yetiştirmek icin hazırlık yapıyoruz. Diğeri ise hayvanat bahcesi olarak adlandırdığımız kısım. Bu kısmı da oğretmen arkadaşlarımızın, bağışcıların takviyeleri ile hayvan alıp hayata gecirdik. Bizim amacımız okullar acıldığı zaman oğrencilerimize nefes alabilecek ortamlar oluşturmak" dedi.Ozel eğitim oğretmeni Beste Oktav ise okulda orta ve ağır duzeyde otizm, spektrum bozukluğu olan oğrenciler olduğunu belirterek, "Onlara eğitim veriyoruz. Uzaktan eğitim doneminde evlerine gittik, veli ziyaretleri yaptık, canlı derslerimiz oldu. Fakat cocuklar evde oldukları icin bu donemde cok sıkıldılar. Bu sebeple sera ve atolyeler yapmaya karar verdik. Sadece online ders yapmak yerine oğretmenler olarak fedakarlık yaparak hem online dersleri uzaktan ilerletirken hem de buraya gelerek bu alanları oluşturduk. Hayvan bakım atolyesine hayvanları dersin dışında da gostereceğiz. Orneğin derste bir tavuğun nasıl ses cıkardığını oğretmemizin yanı sıra canlı canlı o sesi dinleteceğiz. Aynı zamanda hayvan sevgisi kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.