ŞIRNAK'ın Uludere ilcesinde Dilber Urek (23), evde hazırladığı turşu, recel ve erişte dahil 50'ye yakın urunu eşinden de destek alarak, actığı iş yerinde satmaya başladı. Sosyal medya uzerinden de satış yaptığını soyleyen Urek, "Aldığım siparişleri kargoyla Turkiye'nin dort bir yanına gonderiyorum. Kendi yaptığım urunleri satıyorum. Yoremizin tum yemeklerini yapıyorum dedi.
Uludere ilcesinde yaşayan Dilber Urek, aile butcesine katkı sağlamak amacıyla evde turşu, recel ve erişte gibi urunler yaparak, cevresine satmaya başladı. Urunleri beğenilen Urek, işini buyutmeye karar verdi. Gecici işlerde calışan eşi Huseyin Urek'ten de destek alan Dilber Urek, ilce merkezinde bir iş yeri actı. Urek, burada koylerden aldığı organik meyve ve sebzelerden yaptığı 50'ye yakın urunu muşterilerin beğenisine sunmaya başladı. Sosyal medya hesaplarından da paylaştığı urunlerinden sipariş de almaya başlayan Urek, urunlerini kargoyla Turkiye'nin dort bir yanına gondermeye başladı.

'İŞLERİ DAHA DA BUYUTMEK İSTİYORUM'
Hicbir yerden destek almadan iş yeri actıklarını dile getiren Urek, şunları soyledi:
"Turşu ve kahvaltılıklar hazırladım. Menengic, erişte, recel gibi urunleri yapıp, satıyorum. Yoremizin tum yemeklerini yapıyorum. Eşimin desteğiyle bu iş yerini actım. Ulkenin dort bir yanına kargoyla gonderiyorum. Maddi anlamda fazla bir gucum olmadığı icin ancak bu kadar uretebiliyorum. Maddi yonden destek alacağım bir yer olursa, işleri daha da buyutmeyi istiyorum."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı