MEB tarafından 25 Aralık 2020'de yapılan duzenlemede, ilkokul ve ortaokullarda ilk donem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yuz yuze yapılan mevcut sınavların ise gecerli olacağı duyurulmuştu.
Bu kapsamda, ilkokul ve ortaokullarda birinci donem karnelerinin hazırlanması surecinde, salgın koşullarından kaynaklı gereksinimler ve oğrencilerin yararı gozetilerek, uygulamada birlik sağlamak amacıyla yapılacak donem sonu işlemleri hakkında velileri rahatlatacak bir duzenlemeye gidildi.
[h=3]VELİLER YAPILAN SINAVLARIN KARNEYE DAHİL EDİLMESİNE İSTEYEBİLECEK[/h]İllere gonderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci donemde yapılmış olan yuz yuze sınavların donem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği acıklandı. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul mudurluklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.
[h=3]KARNELER ELEKTRONİK ORTAMDA YAYINLANACAK[/h]Ote yandan, salgın koşulları ve halk sağlığının korunması ilkesi goz onunde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda eğitim oğretim yılının birinci doneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime acılacağı da belirtildi.
25 Aralık 2020'de MEB tarafından yapılan acıklamaya gore, 2020-2021 eğitim ve oğretim yılının birinci donemi ile sınırlı olmak kaydıyla donem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda donem sonu işlemleri, ilgili yonetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile donem puanı hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile donem puanı hesaplanacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selma Kasap