Nilufer ilcesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki bir inşaat alanında istinat duvarı yapılması icin kazı calışması yapıldı. Bu sırada iş makinelerinin calışmasını, alanın yanında bulunan apartmandaki dairesinin balkonundan izleyen Erdoğan Tunaboylu, kepcenin topraktan duz bir parca cıkardığını fark etti.
[h=3]2 BİN YILLIK OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR[/h]Evinden calıştığı icin o an kazı alanına gidemeyen Tunaboylu, mesaisi bitirdi. Alana eniştesiyle birlikte giden Tunaboylu, mermer parcalarını molozların arasından toprak altından cıkardı. Parcaların tarihi eser olduğunu duşunen Tunaboylu, polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri mezar steli olduğu sanılan parcayı inceledi. Ekipler, Nilufer Belediyesi Kultur ve Sosyal İşler Mudurluğu Tarih Turizm Burosu gorevlilerinden yardım istedi.
Olay yerine gelen gorevliler, yapılan ilk incelemede erken Roma donemine ait mezar stelinin yaklaşık 2 bin yıllık olabileceğini soyledi. Mezar steli, detaylı inceleme yapılmak uzere Bursa Arkeoloji Muzesine goturuldu.

Dorduncu kattaki dairesinden calışmayı izlediğini ifade eden Tunaboylu, "Kepcenin topraktan duzgun şekilli bir parca cıkardığını gordum. Uzaktan evden calıştığım icin o an gidip bakamadım. Mesaim bittikten sonra o parcaları incelemek istedim. İki adet mermer parcası tamamen toprak icindeydi. Once alt kısım olan parcayı inceledim. Mermerlerin uzerinde kabartma aradım ama goremedim. Diğer parca toprağın daha da altındaydı. Daha sonra ona baktım. Mermerin ust kısmının ucgen olduğunu fark ettim. Toprağı eşeleyince şeklin devam ettiğini gordum." diye konuştu.
Mermer parcalarını tek kişi kaldırmanın cok zor olduğunu ve bu mezar stelini aynı binada oturan eniştesiyle topraktan cıkarıp bina kapısının onune getirdiklerini anlatan Tunaboylu, "Suyla yıkadık ve mermerin uzerindeki kabartmaları gorduk. Daha sonra onemli bir parca olduğunu duşunerek hemen gerekli yerlere bilgi verdik." ifadelerini kullandı.