Ziraat Turkiye Kupası Son 16 Turu macında Medipol Başakşehir, Tuzlaspor'u 5-1 mağlup ederek ceyrek finale yukselirken, musabakanın ardından iki takımın teknik direktorleri duzenlenen basın toplantısına katıldı.
Kupa maclarının onemli olduğunu dile getiren Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, şoyle konuştu: "Bir yandan son 8'e kalma bir yandan da daha az oynayan ve genc oyuncularımız icin fırsat oluyor. İlk yarı cok iyi oynamadık ama ikinci yarı cok daha iyi oynadık ve net bir skorla macı kazandık. Tuzlaspor 1. Lig'e iyi başlayan, uzun sure lider kaldı ve ligin iyi takımlarından biri. Bugun de iyi bir futbol ortaya koymaya calıştılar. Rakibimizi kutluyoruz. Temiz, guzel bir mac oldu. Son 8'e kaldık. Bugun Ravil'in hem oyun olarak hem de ilk golunu atması bizi sevindirdi. Duarte, bugun ilk defa forma giymesi bizim acımızdan sevindiriciydi. Bunlar bize mutluk veriyor. Son 8'deyiz inşallah kupada bu sene hedeflerimizden biri."
"SON KARARI VERECEK OLAN BAŞKANIMIZ VE YONETİM KURULUMUZ"İrfan Can Kahveci ve transfer teklifi gelen diğer oyuncuların sorulması uzerine Buruk, Tabii ki oyuncu grubumdan cok mutluyum. İnsan olarak da cok sevdiğim oyuncular. Onların transferde adı gecmesi, sadece bu transfer doneminde değil her transfer doneminde adı geciyor ama onlar işlerini yapıyor. Muhatap olacaklar yonetim kurulumuz ve başkanımız. Biz teknik adam olarak oyuncularla ilgili isteklerimizi her zaman belirtiyoruz. Onemli olan kuluplerin menfaatleri. Şu ana kadar bu anlamda net bir şey olmadığını başkanımızın soylemlerinden duyuyoruz. Her turlu verilecek karara teknik adam olarak saygı duyuyoruz. Bu oyuncuyu istiyorum, kalırsa iyi olur yonunde tavsiyemizi soyluyoruz. Son kararı verecek başkanımız ve yonetim kurulumuz. Şu anda oyuncularımıza gelen teklifler onları olumsuz etkilemiyor, işlerini profesyonelce yapıyorlar. Burada olmaktan mutlular" dedi."STOPER TRANSFER COK ONEMLİYDİ"Medipol Başakşehir'in transfer calışmalarıyla ile ilgili Okan Buruk şunları soyledi: "Değerlendiriyoruz, savunma bolgesine bir takviye yapar mıyız, ona bakıyoruz. Skrtel sakatlandı, Caicara sakatlandı, Bolingoli sakatlandı.Uc tane cok buyuk sakatlık yaşayan oyuncularımız oldu. İki tanesi bu sezona yetişemeyecekti. Caicara belki nisan-mayıs gibi donebilir. Son macta Chadli'nin sakatlığı oldu. Zor bir sene oluyor, sakatlıklarla geciyor. Bugun de 16 yabancı acıklaması geldi, bununla ilgili de calışmalarımızı yapacağız. Takıma ne eksik nerede takviye yapabiliriz bununla ilgili calışmalarımızı yapacağız. Şu an icin bizim icin en onemli şey stoperdi, bu transferi yaptık. cunku Epureanu'yu da dinlendirmemiz gerekiyor, daha once yaşadığı sakatlıktan dolayı tum macları oynayacak gucu yok. O yuzden stoper cok onemliydi.""MERT YAVAŞ YAVAŞ ANTRENMANLARA BAŞLADI, CHADLI İCİN 4-6 HAFTA KONUŞULUYOR"Sakat futbolcuların son durumlarıyla ilgili ise Okan Buruk,"Mert, yavaş yavaş antrenmanlara başladı en kısa surede tekrar bizimle beraber olacak. Chadli kotu bir adale sakatlığı gecirdi. 4-6 hafta arası olacağı konuşuluyor. Bu mac trafiğinde, hem lig hem Turkiye Kupası hem de Super Kupa finali oynayacağız. Bizim icin olumsuz bir haber oldu. Onunla ilgili değerlendirme yapacağız. Bu anlamda yine hucum bolgesine alternatifli bir oyuncu bulabilirsek onu da kadromuza katmaya calışacağız" değerlendirmesinde bulunarak sozlerini noktaladı.TANER TAŞKIN: İKİNCİ YARI LİGDE DAHA İYİ BİR TUZLASPOR OLACAKTuzlaspor Teknik Direktoru Taner Taşkın ise bu oyunun karşılığının bu skor olmadığını savunarak, "Girdiğimiz pozisyonlar vardı. Ligdeki hastalığımız devam etti, cok basit goller yedik. İkinci yarı ligde daha iyi bir Tuzlaspor olacak diye duşunuyorum" ifadelerini kullandı.Ligde ve kupada şu ana kadarki surecte iyi bir performans gosterdiklerini soyleyen Taşkın, şoyle konuştu: "Lig maclarında zaman zaman kendi kendimize yediğimiz cok basit goller vardı. Bugun de bir başka turu burada oldu. Aslında oyuna baktığınız zaman 70 dakika cok iyi oynayan bir Tuzlaspor vardı. Pas oyununu iyi yapan bir takımı vardı. Gelen ucuncu gol bizi bozdu diye duşunuyorum. Oyunu cirkinleştirmedik, buraya gelirken de devre arasına girmiştik. Beş gunluk aradan sonra uc gunluk bir antrenman yapıp Başakşehir'in karşısına cıktık. Yarın da kampa giriyoruz. Hem ligde hem kupada guzel işler yaptığımızı duşunuyorum."