Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum, Afrika kıtasının guneyinde yer alan ulkelere duzenlediği tur cercevesinde Lesotho Krallığında temaslarda bulundu.
Cezayir resmi ajansı APS'nin haberine gore, Cezayir Dışişleri Bakanı Bukadum, Lesotholu mevkidaşı Matsepo Ramakoae ile başkent Maseru'da bir araya geldi.
İkili ilişkiler ve karşılıklı iş birliğinin arttırılması gibi farklı konularda fikir alışverişinin yapıldığı goruşmede, Bukadum, "Batı Sahra sorununun siyasi yollarla cozulmesi icin Birleşmiş Milletler (BM) ve Afrika Birliğini gerekli adamları atmaya cağırdı." ifadelerini kullandı.
Bolgesel ve uluslararası sorunların da değerlendirildiği ikili toplantıda, kıtada evrensel hukuk ve barışın korunması adına ilişkilerin guclendirilmesi ve ortak hareket edilmesi konularında ortak goruş birliğine varıldı.
Gectiğimiz hafta Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan acıklamada, Bakan Sabri Bukadum'un 11 Ocak 2021 tarihinden başlayarak iki gun sureyle Guney Afrika bolgesindeki ulkelere resmi ziyarette bulunacağı acıklanmıştı.
Bakan Bukadum, ziyaretleri kapsamında dun Guney Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ile goruşmuştu.
-Cezayir Dışişleri Bakanı'nın Batı Sahra ile ilgili sozleri Rabat'ı rahatsız etti
Fas yerel medyası Cezayir Dışişleri Bakanı'nın Lesotho Krallığında yaptığı Batı Sahra ile ilgili acıklamasının Fas yonetimini rahatsız ettiği belirtiliyor.
İsrail Ulusal Guvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat ve ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Jared Kushner'in onculuğundeki İsrailli ve ABD'li yetkililer, 22 Aralık'ta resmi ziyaret kapsamında Fas'a gitmesi ve Washinton'un Batı Sahra'da konsolosluk acacağını ilan etmesi Cezayir yonetimi tarafından endişe ile karşılanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aydoğan Kalabalık