Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi evlatlarını Paris'e, Londra'ya, Bruksel'e tatile gonderenler, analarından kopardıkları Kurt cocuklarını Kandil'e, Sincar'a, Suriye'ye olume yolladılar." dedi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde duzenlenen Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) 2019 yılı Medya Oscar Odulleri Toreni'nde konuştu.

Konuşmasına tum katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Medya Oscarları odul toreni munasebetiyle sizleri Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde, milletin evinde misafir etmekten memnuniyet duyuyorum. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğimizin yoneticilerine de bu guzel buluşmaya vesile oldukları icin şahsım, milletim adına teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Bu seneki Medya Oscarlarına layık gorulen televizyoncuları, radyocuları, muhabir ve sanatcıları gonulden tebrik eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Fedakarca yuruttukleri calışmalarla halkımızı bilgilendirme faaliyeti yuruten medya mensuplarımıza şukranlarımı sunuyorum. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğimizin hem kendi alanında hem de sosyal sorumluluk projelerinde ustlendiği oncu rolu takdirle karşılıyor, derneğimiz hepsi de birbirinden onemli alanlarda bircok kritik projeyi başarıyla hayata geciriyor.
Dorduncu senesini artık geride bırakan 'Sporla Kal Guvende Kal' kampanyasıyla şimdiye kadar binlerce gencimiz spor ve sanata teşvik edildi. Farklı branşlardan milli sporcularımız, gazetecilerimiz, sanatcılarımız, ulkemizin dort bir yanında ailelerimizle ve evlatlarımızla bir araya geldi. Yine genclerimizi uyuşturucu ve her turlu bağımlılıktan korumak, aileleri bilinclendirmek amacıyla 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' projesi hayata gecirildi."
Derneğin, teror mağduru kadınların haklı mucadelesini dunyaya duyurmak icin yuruttuğu calışmaları da onemsediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 40 yıldır terorle mucadele eden bir ulke olarak orgutun gercek yuzunu deşifre etme konusunda halen arzu edilen seviyede olunmadığını soyledi.
Bolucu teror orgutunun, askerin, polisin, oğretmenin, din gorevlisini ve en cok da Kurt kokenli vatandaşların kanını dokerek varlığını surdurduğunu belirten Erdoğan, şoyle devam etti:
"Baskıyla tehditle kandırarak dağa cıkardığı binlerce gencimizin kanından beslenen bu nebbaşlar, en buyuk acıyı cocuklarını orgute kaptıran analara yaşatmıştır. Kendi evlatlarını Paris'e, Londra'ya, Bruksel'e tatile gonderenler, analarından kopardıkları Kurt cocuklarını Kandil'e, Sincar'a, Suriye'ye olume yolladılar. Diyarbakır Anneleri, evlatlarına kavuşmak icin actıkları bayrakla hem korku duvarlarını yıktılar hem de teror orgutunun kanlı yuzunu ifşa ettiler. Teror orgutu sempatizanlarının kimi iğrenc saldırısına rağmen 500 gundur evlat nobeti tutan bu cesur anneleri bir kez daha şahsım, eşim, milletim adına saygıyla selamlıyorum.
Ciğerparesine sarılmak isteyen bir ana yureğini hicbir tehdit korkutamaz, yıldıramaz. Anaları karşısına alan hicbir yapı ne kadar cirkefleşirse cirkefleşsin hedefine ulaşamaz. Cocuklarını kurtarmak icin cırpınan anaların onune hicbir set vurulamaz. Cunku anaların evlatları icin doktukleri her damla gozyaşında zalimi sarsan, zulmu deviren bir kuvvet vardır. Kandil'deki teror baronları ve siyasetteki uzantılarının Diyarbakır Annelerinin evlat nobetinden korkmalarının temel sebebi de işte budur. Turkiye terore, şiddete gozunu kan ve kin burumuş katil surulerine karşı yuruttuğu mucadeleyi inşallah anaların da desteği ile zafere taşıyacaktır, hic endişeniz olmasın. Bu toprakların geleceğinde terore ve şiddete yer yoktur, olmayacaktır. Şuphesiz bu surecte hepimize ozellikle de siz değerli basın mensuplarına, sanatcılarımıza buyuk sorumluluklar duşuyor."
"Terorle mucadele tum toplumun gorevi"
Teroristle mucadelenin guvenlik kuvvetlerinin, terorle mucadelenin ise siyaset kurumundan medyaya tum toplumun gorevi olduğuna dikkati ceken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak bu konuda ulke olarak yıllardır cok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Turkiye'de bolucu terorun 40 yıldır bitirilememesinde bir donem yapılan yanlışlar kadar kimi basın yayın organlarının teroru meşrulaştıran, masumlaştıran dilinin de payı bulunuyor." dedi.
Diyarbakır annelerinin surdurduğu evlat nobetinin bu acıdan bir turnusol işlevi gorduğune inandığını belirten Erdoğan, şunları soyledi:
"Kandil'deki teroristlerin reklam ajansına donuşen kimi medya kuruluşları bırakın Diyarbakır annelerine destek vermeyi yaptıkları haberlerle bu masum eylemi itibarsız hale getirmeye calıştılar. Aynı şekilde bolucu orgute gonullu avukatlık hizmeti sunan sozde insan hakları dernekleri bu annelerin feryatlarını kor ve sağır kesildiler. Bir kere ziyaret ettiklerini duydunuz mu, geldiler mi? Hayır, ama başka zamanlarda buralardan hic eksik olmadılar. İttifak ortaklarını kusturmemek icin devleti suclayan, destek vermek yerine anaları desteye giden bakanlarımızın eleştiren partiler oldu. Diyarbakır'a kadar gidip bolucu orgutun uzantılarına şirinlik yaparken, iki adım otedeki bu acılı anneleri ziyaret dahi etmeyen siyasetciler gordum."
"Hicbir dayanışma mesajı duymadık"
"Lafa gelince demokrasiyi, cocuk ve kadın haklarını, ozgurlukleri kimseye bırakmayanlar, evlatları dağa kacırılmış annelere sahip cıkmadılar." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şoyle devam etti:
"Yine bu donemde ne batılı medyadan ne de batılı insan hakları kuruluşlarından hicbir dayanışma mesajı duymadık. 6-8 Ekim olaylarında onlarca masum insanın kanının dokulmesine sebep olan bir şahsı adaletten kacırmaya calışanlar, cocukları ellerinden alınan anneler icin tek bir cumle dahi kurmadı. Ulkemizdeki muhalefet partilerinden sozde insan hakları orgutlerine, medyadan yazarlara kadar bircok kesim tam 500 gundur bu meselede uc maymunu oynadı. Diyarbakır Anneleri, haklı mucadeleleriyle sadece teror orgutunun karanlık yuzunu değil işte bu riyakarlığı da ifşa ettiler.
Teror ve şiddet konusunda ulkemiz icindeki ideolojik bağnazlığın ortaya cıkmasını onlar sağladı. Bu tablo karşısında Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğimizin Diyarbakır Anneleri ile ilgili aldığı inisiyatifin daha da anlamlı hale geldiğine inanıyorum. Yurt dışındaki insanların bolucu orgutun bu coğrafyada actığı derin yaraları oğrenmesi, anlaması, bizzat mağdurlardan dinlemesi onemlidir. Bu yonde atılacak her adımı desteklemekte kararlıyız. Derneğimizi bu yondeki gayretleri icin tekrar tekrar tebrik ediyor, Rabb'imden kendilerine Muvaffakiyetler diliyorum."
(Surecek)
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zafer Fatih Beyaz