Benim Adım Melek dizisi, yeni bolumuyle her Carşamba TRT1 ekranlarına geliyor. Melek, gecen haftalarda hastalandı ve yoğun bakıma kaldırıldı. Kanser hastası melek icin donor gerekiyor. Bu bolum Alpay meleğe donor olacak mı? Benim Adım Melek Alpay kimdir, gercek adı ne? Melek'e Donor Olan Alpay kimdir? Kaan Cakır kimdir, kac yaşında, nereli? Melek iyileşecek mi? gibi sorular araştırılıyor. İşte cevapları!
[h=3]BENİM ADIM MELEK ALPAY KİM? KAAN CAKIR KİMDİR?[/h]Benim Adım Melek dizisinde Alpay karakteri, Melek'in eski kocası ve 3 cocuğunun babasıdır. Dizide kotu bir karakter olan ve Melek ve cocukların başına bela olan, sevilmeyen Alpay karakteri bu bolumde Melek'e donor olacak mı merak ediliyor. Benim Adım Melek dizisinde Alpay karakterini unlu oyuncu Kaan Cakır canlandırıyor.

Kaan Cakır, Yunanistan Gumilcine'li muhacır bir ailenin ikinci cocuğu olarak 1 Şubat 1977'de İstanbul, Bakırkoy'de dunyaya geldi. Yeşilkoy Hamdullah Tanrıoven ilkoğretim okulunun ardından İstek Vakfı Bilge Kaan Koleji'nde orta ve lise oğrenimini tamamladı. Tiyatroya ilgisi lise yıllarında başlayan oyuncu, okul yıllarında başta Greece muzikali olmak uzere bircok tiyatro oyununda rol aldı. 1995 yılında İstanbul Universitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Konservatuvar eğitimi sırasında 1998 yılında Kara Melek dizisinin 3. sezonunda izleyici karşısına cıktı. Yine aynı yıllarda Dormen Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu. Popcorn isimli oyun ile tiyatro sahnesinde yerini aldı.
1999 yılında universiteden mezun oldu ve bu kez Bir İstanbul Masalı ile seyirci karşısındaydı. Yine aynı yıl Zeki Okten'in yonetmenliğini yaptığı ilk sinema filmi Gule Gule ile beyazperdedeydi. Filmin kadrosunda Zeki Alasya, Yıldız Kenter, Metin Akpınar gibi isimlerle birlikte kamera karşısına gecti. Sinemadaki ilk başrol deneyimi ise "hocam" diye adlettiği yonetmen Mehmet Gureli'nin Golge filmi oldu. Bircok dizi ve sinema projesinde rol alan oyuncu, Irak'lı unlu yonetmen Hiner Saleem'in Dar Elbise (Tight Dress)filminde ve yonetmenliğini Gorkem Yeltan'ın yaptığı Yemekteydik Ve Karar Verdim filminde de rol aldı. 2015 yılında FOX TV'de ekrana gelen Adı Mutluluk TV dizisinin ardından, oyunculuğa 2016 yılında Bodrum Masalı adlı TV dizisiyle Kanal D ekranlarında devam etmektedir.
Kaan Cakır, Serdar Gozelekli'nin yonetmenliğini yaptığı Muna adlı sinema filmdeki roluyle 52. Antalya Film Festivalinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Odulunu kazanmıştır.