Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yonelik davanın sonuclanmasının ardından ABD'de yaşayan eski manken Ebru Şimşek, onemli acıklamalarda bulundu.
[h=3]"ADALET YERİNİ BULDU"[/h]Grupla yıllarca tek başına mucadele ettiğini belirten Şimşek, Oktar'a verilen 1075 yıl 3 ay hapis cezasıyla ilgili olarak "Adalet yerini buldu" dedi.
[h=3]ETRAFI ORUMCEK AĞI GİBİ SARILDI[/h]Posta gazetesinin haberine gore; 1994 yılında Show TV'deki guzellik yarışmasına katıldığını, Hey Girl dergisine fotoğraf gonderdiğini ve yuz guzeli secildiğini belirten Şimşek, ATV'de program sunmaya başladıktan sonra etrafının orumcek ağı gibi sarılmaya başladığını anlattı.

"Onlar bana o kadar cok cektirdi ki, cocuklarıma anlatabileceğim guzel bir genclik masalı bırakmadılar. En cok uğraştıkları kişi bendim, resmen korkunc arzu ve emelleri icin yıllarca benimle savaştı. Takıntı haline getirdi beni. Kedicikleri estetikle cizgi film kahramanına cevirmiş. Bircoğunu bana benzetmek istemiş estetikle; o kadar hastalıklı bir yapı ki bu. Film olarak ceksen, cok abartılı derler izlemezler."
[h=3]"BİR GUNDE BEŞ DURUŞMAM OLABİLİYORDU"[/h]Şimşek, yıllarca Adnan Oktar'ın şantaj ve tehditlerine maruz kaldığını ve kendisine 350 dava acıldığını belirtti. "Hepsini kazandım. Ama oyle kotuydu ki aynı gun beş duruşmam olabiliyordu. Tuzla Adliyesi'ne gidip, oradan Şişli ya da Kumburgaz'a geciyordum" bilgisini veren Şimşek, şunları kaydetti:
"Butun gunlerim adliyelerde geciyordu. Ağzımı actığım an davalar yağıyordu. İş hayatım sekteye uğruyordu. Arkadaşlarım benden uzaklaşıyordu, amac zaten caydırmaktı. Ama caymadım. Son mahkemem goruldu ve ABD'ye attım kendimi."
[h=3]"KEMAL SUNAL EVİNDEN SEFER TASIYLA YEMEK GETİRDİ"[/h]ABD'ye gittikten sonra Adnan Oktar'ın peşini bıraktığını soyleyen Şimşek, gruba karşı verdiği gunlerde bir tek Kemal Sunal'ın kendisine sahip cıktığını soyledi.
"Herkes benden kacarken bir tek o beni dizisine istedi. Sahiplendi. Cok şey borcluyum ona beni dinledikleri icin. Evinden sefer tası ile yemek getirip benimle paylaşırdı Kemal ağabey."