Ankara Buyukşehir Belediye Meclisi, ocak ayı ucuncu birleşimi, Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Unal başkanlığında yapıldı.
Belediye Konferans Salonu'nda sosyal mesafe kuralı gozetilerek gercekleştirilen toplantıda, meclis uyeleri, Belpa AŞ bunyesinde gorev yapan imamların maaşlarının duşurulmesine ve Halk Ekmek AŞ'de calışan bazı işcilerin ucretsiz izne ayrılmasına tepki gosterdi.

Unal'ın oylamaya sunduğu gundemdeki komisyon raporları oy birliğiyle kabul edilirken, Başkanlık yazıları da goruşulmek uzere ilgili komisyonlara sevk edildi.
"Konuyu mahkemeye taşıyacağız"
Belediyenin sosyal medya hesaplarından da canlı yayımlanan toplantıda, soz alan AK Parti Sincan Belediye Meclis Uyesi Nihat Yalcın, Halk Ekmek AŞ'de calışan 50 personelin yeni tip koronavirus bahanesiyle haksız yere ucretsiz izne ayrıldığını one surdu.
Aile Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mufettişlerinin, personelin ucretsiz izne ayrılmasına ilişkin incelemelerde bulunduğunu belirten Yalcın, şunları soyledi:
"Bakanlık mufettişleri, işcilerimizin haksız yere işten ucretsiz izne cıkarıldığına karar vermiştir. Ortada işcilerin haksız yere cıkarıldığını beyan eden teftiş kurulu raporu olmasına rağmen Halk Ekmek AŞ yonetimi aynı şekilde işci kardeşlerimize bir tebligat yaparak 17.01.2021 ile 17.03.2021 tarihleri arasında ucretsiz izinlerinin devam edeceği yonunde bir bildirimde bulunmuştur. Bu konuyu mahkemeye taşıyacağımızı ifade etmek isterim."
"İmamların maaşları nicin duşurulmuştur?"
Gundem dışı soz alan AK Parti'li Altındağ Belediye Meclis Uyesi Sinan Burhan da Buyukşehir Belediyesi iştiraklerinden Belpa AŞ bunyesinde gorev yapan 8 imamın maaşının duşurulduğu iddiasında bulunarak, şunları kaydetti:
"Gecen yıl 4 bin lira maaş alan imamlar, Belpa AŞ bunyesinde, taziyeye gidiyorlar hizmet veriyorlar. Bu yıl maaşları 3 bin 400 liraya duşmuş. Burada oğretmenlerin ve itfaiye calışanlarının maaşlarının duşmesini de dile getirirdik. Burada imamların maaşlarının duşurulmesinin nedeni nedir? Sayın Mansur Yavaş'ın bu konudaki ilgisi nedir? Sayın Mansur Yavaş, konuşmalarında 'ekmek, su, insan hakkıdır' diyor. Peki bu karda kışta, pandemi surecinde imamların maaşları nicin duşurulmuştur? Burada Mansur beyin bilgisinin olup olmadığını bilmiyorum. Buradaki uygulama yanlıştır. Bu uygulamanın siyasi bir nedeni var mıdır yok mudur onu ben bilemiyorum. Bu yanlıştan vazgecilmesini talep ediyorum."
AK Parti'li uyelerin iddialarına cevap vermek icin soz alan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise ucretsiz izne ayrılan personel hakkında devam eden soruşturmaların olduğunu ve imamların maaşlarının duşurulmesine ilişkin bilgisinin bulunmadığını soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Olcay