Son zamanlarda farklı sektorlere yaptığı yatırımlarla dikkatleri uzerine ceken Re-Pie Portfoy Yonetimi, yeni yılın başlarında da bir yatırım yaptığını duyurdu. Re-Pie Portfoy Yonetimi, Turkiye'nin en buyuk telekomunikasyon şirketlerinden biri olan TurkNet'in yuzde 40 hissesini almak icin harekete gecmişti. Şirket, yuzde 40 hisse icin Luksemburg merkezli Gulf Capital ile anlaştığını duyurdu. Satın alma sureci ise bazı onaylamalardan sonra resmiyete kavuşacak.
TurkNet'in yuzde 40 hissesinin satın alma sureci Rekabet Kurumu ve Bilgi Teknoloji Kurumu'nun onayları sonrasında resmiyete kavuşacak. Bu surecin tamamlanması icin Rekabet Kurumu'na gerekli başvuruların yapıldığı ve onay surecinin beklendiği de acıklandı. Getir ve GTC Solar gibi buyume potansiyeli olan şirketlere yaptığı yatırımlarla da gundeme gelmiş olan Re-Pie Portfoy Yonetimi, TurkNet'e ortak olması ile teknoloji ve telekomunikasyon alanında da guclenmek istediğini belli ediyor.
[h=2]Re-Pie Portfoy Yonetim Kurulu Başkanı Camlıbel: TurkNet'in potansiyeline inanıyoruz[/h]
Re-Pie Portfoy Yonetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Camlıbel, şirketinin TurkNet yatırımıyla ilgili bazı acıklamalarda bulundu. Camlıbel, "TurkNet son iki yılda farklı sektorlerde yaptığımız onemli yatırımların yeni bir halkası oldu. Bilişim alanında Turkiye'nin en değerli markalarından biri olan TurkNet ile ortaklığımızı, her iki şirket icin geleceğe yonelik onemli bir yatırım olarak değerlendiriyoruz" dedi ve sozlerine şoyle devam etti:
"Eğitimden sağlığa tum alanlardaki faaliyetlerimizi online gercekleştirmeye calıştığımız pandemi ortamında ulkemizin en buyuk internet servis sağlayıcılarından TurkNet'in potansiyeline inanarak bu yatırımı gercekleştiriyoruz. Yatırımcılarımıza alanında oncu bir şirkete getirisi yuksek ve guvenli bir yatırım olanağı sunmuş olduk. Bizlere olan guvenleri nedeniyle hepsine teşekkur etmek istiyorum."