Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son gunlerin en onemli konu başlıklarından biri olan aşı konusunda acıklamalar yaptı. Bilim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Koca, ayrıca ilk doz koronavirus aşısını da yaptırdı.
Aşının ardından konuşan Koca, "Oncelikle aşılama calışmanın programını milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Daha once tunelin ucunda ışık gorundu demiştim. Bu ışığı gormuştuk daha once. Onumuzdeki gunlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Milletimize memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin mutlak aşı olması gerektiğinin altını cizmek istiyorum. Bu hastalıktan korunmanın en onemli yollarından birisi aşı. Normal eski hayatımıza donmek icin bu aşıyı yaptırmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.
[h=2]Acil Kullanım Onayı verilmişti[/h]
CoronaVac adı verilen aşı icin Acil Kullanım Onayı verilmiş, boylece aşının kullanılabilmesi mumkun hale gelmişti. İlk doz aşı da Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uygulandı.
Aşının ardından Bakan Koca acıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını cizmek istiyorum. Eski hayatımıza donmek icin aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor. Daha once tunelin ucunda ışık gorundu demiştim. Bugun oyle bir gun. Onumuzdeki gunlerin aydınlık olacağına inanıyorum" dedi.
[h=2]Bakan Koca'nın acıklamaları[/h]
Bakanın acıklamalarından one cıkan diğer ifadeler ise şunlar: "Oncu olarak ilk aşıyı kendimin yaptıracağını sizlere daha once de ilan etmiştim. Birazdan huzurlarınızda Bilim Kurulu uyelerimizden hastalığı gecirmemiş ya da gonullu olarak aşılanmamış olanlar ile birlikte ilk aşıyı olacağız.
Yarından itibaren tum Turkiye'de sağlık calışanlarımızın aşılarına başlanacaktır. Vatandaşlarımız aşılama seyrini web sitesinden canlı olarak takip edebileceklerdir.
Aşıların uzerinde bulunan kare kod sistemiyle adına tahsis edilen kişiden başkaya aşılamak mumkun değildir. Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar, randevu alarak aşılamaya gidecektir.
Aşı calışmalarında vatandaşlarımızı motive edecek devlet buyuklerimizin aşılanması icin Bilim Kurulumuz yararlı buldu.
Bugun bizi 1 yıl boyunca yıpratan, her hanemize temas eden kuresel bir salgının yıkıcı etkisine karşı başlattığımız bir gundur.
Bu onemli gunun hepimizin sağlığı ve toplumuzun huzuru icin aşılama programına destek olmanızı rica ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şimdi Bilim Kurulu uyelerimizle birlikte Ankara Şehir Hastanemize hemen gecerek aşı programımızı başlatacağız." dedi.