CANAKKALE Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Canakkale Milletvekili Bulent Turan, "Canakkale'mizin kadim tarihine sahip cıkmak hepimizin gorevi. Tarihi Alan Başkanlığımız, milli beraberliğimizin ve kardeşliğimizin harcı olan bu mukaddes topraklarda onemli bir misyon ustleniyor" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Canakkale Milletvekili Bulent Turan, Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde, Canakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'i ağırladı. Turan, Kaşdemir'den Tarihi Alanda devam eden calışmalar hakkında bilgi aldı.AK Parti'li Bulent Turan, "Canakkale kadim tarihi ile medeniyetimize acılan altın kapımızdır. Her koşesi tarihe tanıklık etmiş, tarihin ve ecdadın emaneti. Canakkale'mize bu bilinc ile hizmet etmeye gayret ediyoruz. Canakkale'mizin kadim tarihine sahip cıkmak hepimizin gorevidir. Tarihi Alan Başkanlığımız, milli beraberliğimizin ve kardeşliğimizin harcı olan bu mukaddes topraklarda onemli bir misyon ustleniyor. Bizleri ziyarete gelen İsmail Kaşdemir başkanımızla beraber Tarihi Alanda yapılan calışmalar hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunduk. Gundemdeki yaklaşık 300 kişiyi ilgilendiren alan kılavuzlarıyla ilgili surece de ilgisiz olamayız. Mahkeme kararıyla ihtiyac haline gelen yeni kanun teklifi sureci hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Bu konuda mahkeme kararı da tarafların kanaatleri de tabii ki Bakanlığımızın ve Tarihi Alan Başkanlığımızın konuya yaklaşımı da goz onune alınarak bir duzenleme yapılacaktır" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı