Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca acıklama yaptı. Bu akşam Bilim Kurulu uyeleriyle birlikte aşı yaptıran Koca, "Yarından itibaren tum Turkiye'de sağlık calışanlarımızın aşılanmasına başlanacak" ifadelerini kullandı.
[h=3]BAKAN KOCA CANLI YAYINDA AŞI OLDU[/h]Bilim Kurulu uyeleriyle birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne gecen Bakan Koca, canlı yayında aşı oldu. İlk olarak Bakan Koca aşı yaptırırken Bilim Kurulu uyeleri ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da sırasıyla aşı oldu.

"Turkiye İlac ve Tıbbi Cihaz kurumumuz 14 gun surecek guvenlik sureclerine başlamıştı. Bugun itibarıyla testler tamamlandı. Ulkemize gelen her aşı icin bu guvenlik testleri rutin olarak yapılmaktadır.
[h=3]ACİL KULLANIM ONAYI VERİLDİ[/h]Aşının yeterince guvenli olduğu anlaşılmış ve acil kullanım onayı icin surec başlamıştı. Akşam saatlerinde Turkiye İlac ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz aşı icin acil kullanım onayı vermiştir.
[h=3]"İLK AŞIYI OLACAĞIZ"[/h]Oncu olarak ilk aşıyı kendimin yaptıracağını sizlere daha once de ilan etmiştim. Birazdan huzurlarınızda Bilim Kurulu uyelerimizden hastalığı gecirmemiş ya da gonullu olarak aşılanmamış olanlar ile birlikte ilk aşıyı olacağız.
[h=3]AŞILAMA SEYRİ WEB SİTESİNDEN CANLI TAKİP EDİLECEK[/h]Yarından itibaren tum Turkiye'de sağlık calışanlarımızın aşılarına başlanacaktır. Vatandaşlarımız aşılama seyrini web sitesinden canlı olarak takip edebileceklerdir.
Aşıların uzerinde bulunan kare kod sistemiyle adına tahsis edilen kişiden başkaya aşılamak mumkun değildir. Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar, randevu alarak aşılamaya gidecektir.
[h=3]"VATANDAŞLARIMIZI MOTİVE EDECEK"[/h]Aşı calışmalarında vatandaşlarımızı motive edecek devlet buyuklerimizin aşılanması icin Bilim Kurulumuz yararlı buldu.
Bugun bizi 1 yıl boyunca yıpratan, her hanemize temas eden kuresel bir salgının yıkıcı etkisine karşı başlattığımız bir gundur.
Bu onemli gunun hepimizin sağlığı ve toplumuzun huzuru icin aşılama programına destek olmanızı rica ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şimdi Bilim Kurulu uyelerimizle birlikte Ankara Şehir Hastanemize hemen gecerek aşı programımızı başlatacağız."