"Doviz kurunu 9'a cıkarmak gibi bir taahhudumuz şu an icin yok"
"Yayıncı kuruluş tum odemeleri yaptı"

Sepil: Bugunku toplantı, yeni Kulupler Birliği başkanını secme toplantısı değildi Olgucan KALKAN/ İSTANBUL - Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Ozdemir, "Goruşmeler neticesinde ikinci yarıda uygulanmak uzere, 14 olan yabancı sayısını 16'ya cıkarma kararını aldık. TFF, butun ligleri oynatarak sonlandırmak icin elinden gelen butun desteği kuluplere yapmaya hazırdır" dedi.TFF ve Kulupler Birliği Vakfı, Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir araya geldi. Gercekleşen toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına cıkan TFF Başkanı Nihat Ozdemir ve Kulupler Birliği Vakfı başkanlığındaki gorevini bırakan Mehmet Sepil, goruşmelerle ilgili bilgiler verdi. TFF Başkanı Nihat Ozdemir yaptığı acıklamada, "2021 yılının ilk toplantısını bugun yaptık. 2020 yılının nasıl gectiğini, ne gibi kararlar aldığımızı enine boyuna yaptığımız calışmaların hepsini, Kulupler Birliği Vakfı uyelerine anlattık. Kulupler Birliği Vakfımızın bizden en cok istediği konuların başında, kuluplerimizin elinde bulunan 14 yabancı ustundeki oyuncuları satamadıkları icin onlara onemli derecede para odemeleri yuzunden, sıkıntıları ve zararları anlattılar. Bu oyuncuların FIFA'ya gittiklerinde, kendilerinin tazminat odeyecekleri soylediler. Biz de anında goruşmeler neticesinde ikinci yarıda uygulanmak uzere, 14 olan yabancı sayısını 16'ya cıkarma kararını aldık. Bugunden sonra oynanacak maclarda veya diğer konularda isteklerini, arzularını bildirdiler. Olabilecekleri, olamayacakları kendilerine ifade ettik. Bazı konularda da bazı goruşmeler yapacağımızı, yonetim kuruluyla tartışarak o kararları da verebileceğimi ilettik. Bunların hepsi 1 defaya mahsus kararlardır. Gercekten cok sıkıştırılmış bir lig takvimi yaşıyoruz. Pazar-carşamba-pazar macları, Turkiye Kupası macları, bazı takımların Avrupa macları ve 16 Mayıs'ta ligleri bitirmek istediğimizden dolayı sıkı bir trafik olduğu goruluyor. Ligleri oynatarak tamamlamak birinci gorevimiz. Bunları da duşunerek kuluplerimiz mumkun olduğunca futbolcularımızı sağlıklı bir şekilde futbol oynatarak, ligi sonlandırmak istiyoruz. TFF butun ligleri oynatarak sonlandırmak icin elinden gelen butun desteği kuluplere yapmaya hazırdır. Yapmaya da devam ediyoruz. Bu toplantıları da sene icinde sık sık yaparak, ligi sonlandırmak istiyoruz. Alınan bu kararla birlikte maca cıkabilecek yabancı sayısı 14 olacak. Bu karar sezon sonuna kadardır" diye konuştu."DOVİZ KURUNU 9'A CIKARMAK GİBİ BİR TAAHHUDUMUZ ŞU AN İCİN YOK"8.3'e sabitlenen doviz kurunun 9'a cıkarılmasıyla ilgili gelen soruya Ozdemir, "Boyle bir taahhudumuz yok ama bunu yonetim kurulu ve danışmamız gereken mercilerle goruşeceğiz. Gec kalmayacağız bunun icin transfer donemi icindeyiz. Bugun Super Lig, haftaya TFF 1'inci Lig, ardından da 2'nci ve 3'uncu Lig yonetim kurullarıyla goruşeceğiz. 2021 yılında ligin sağlıklı bir şekilde surdurulmesi icin goruş alışverişinde olacağız" ifadelerini kullandı."YAYINCI KURULUŞ TUM ODEMELERİ YAPTI"Ozdemir yayıncı kuruluşla ilgili ise "Bugun itibarıyla herhangi bir sorunumuz yoktur. 2020-2021 sezonu icin sozleşmemizi yaptık. Tum odemelerini de yapmışlardır. Bundan sonra da ne zaman odeme yapacakları bellidir. Bir sorun yok şu anda" şeklinde konuştu.SEPİL: BUGUNKU TOPLANTI, YENİ KULUPLER BİRLİĞİ BAŞKANINI SECME TOPLANTISI DEĞİLDİKulupler Birliği Vakfı başkanlığındaki gorevini bırakan Mehmet Sepil ise şu acıklamalarda bulundu: "Kulupler Birliği'ndeki gorevinden ayrıldım. Bugun yeni yıl dolayısıyla ilk toplantımızı yaptık, Nihat başkanımın da soylediği gibi hem gecmişin değerlendirmesi hem de onumuzdeki seneyle ilgili federasyonla Kulupler Birliği'nin ortak yapmasını arzu ettiğimiz calışmalar icin istekte bulunduk. Bugunku toplantı, yeni Kulupler Birliği başkanını secme toplantısı değildi. 28 Ocak'ta Kulupler Birliği yeni başkanını belirleyecek. Dolayısıyla ayın 8'inden itibaren yeni başkan gorevini benden devralacak. Bugun yaptığımız goruşmelerin onemli bir bolumu futbolun ekonomisinin yaşadığı zorluklarla ilgiliydi. TFF'den istediğimiz yardımlardı. Bununla ilgili detaylı konuştuk. Şu an pandemiden dolayı bircok sektor ciddi yardım alıyor ama futbol sektoru henuz bu yardım alamadı, bunu tartıştık. Nihat başkan her turlu yardımı yapacağını, goruşmeleri yapacağını soyledi. Bu bizim icin onemliydi. Yine pandemi koşullarının yarattığı oyuncuların sakatlanması, macların yoğunluğu gibi nedenleri de ilettik ve yabancı oyuncu sayısının artı 2 olarak sadece bu sezona uygulanması ile ilgili bir talepte bulunduk. Toplantıda karar alındı 16 yabancıyla oynanmasıyla ilgili. Şu an futbolun işleyişi icinde olan birtakım endişelerimizi soyledik, bununla ilgili eminim notlarını almıştır. Bundan sonra yapılacak calışmalara da ışık tutmasını rica ettik."
Sepil, limitlerle ilgili karar alınıp alınmadığı ile ilgili de "Bu konuda da zaten yazılı olarak muracaatımız vardı. Bugunku toplantıda bu kararın alınması doğru bulunmadı, birtakım goruşmeler yapılacağını soylendi. Bu konuda cok zorlanıyor kulupler limitlerle ilgili. Bu istediğimizi sayın başkanım yerine getirecektir" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Olgucan KALKAN