ZİRAAT Turkiye Kupası Son 16 Turu macında İttifak Holding Konyaspor, sahasında Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup ederek ceyrek finale yukseldi. Macın ardından İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktoru İsmail Kartal ve Gaziantep FK antrenoru Erdal Guneş, acıklamada bulundu.
İsmail Kartal, maca iyi hazırlandıklarını belirterek, şunları soyledi: "Pandemi dolayısıyla butun kulupler hastalık ve sakatlık nedeniyle cok zor gunler geciyoruz. Buna rağmen alt yapıdan kadroya dahil ederek. Onların gelişimine katkı sağlamak. Hem Konyaspor'a hem de Turk futboluna buradan bir kac oyuncu cıkarmak icin ekstradan 4 aydır bunun icinde calışmaktayız. Bugun de Anadolu Selcuklu'dan gelen İsmail ve Ali'ye şans verdim. Daha sonra Oğuz ve Daci gibi genc oyuncuları aldım. Bir sistemimiz var. 4 aydır ben buradayım. Futbolu kazanmak uzerine bir kurkusu olan asla kaybetmeye tahamulu olmayan bir oyun felsefemiz var. Bunun oyuncularım şu ana kadar ellerinden geldiği kadarıyla yapmaya calışıyor. Eksiklerimiz yok mu ? Var. Ama bunlar hemen olmaz. Orta ve uzun vadede bu sisteminin gelişimini, futbolumuzun daha kaliteli oyuncularla beraber daha guclu daha iyi calışarak zamanla cok daha iyi şeyler yapabileceğimizin işareti. Bugunde sistem daha genc oyuncuları da koysak, az oynayan sakatlıktan yeni donen oyuncularımızda kadroya girse, giren cıkan baktığımız zaman sistem işliyor. Pozisyonlara girebilen, rakiba cok fazla pozisyon vermeye calışan bir Konyaspor var. Bu oyun yetermi şimdilik yeter gibi gozukse de orta ve uzun vadede daha buyuk hedeflerimiz doğrultusunda adım adım daha guclu aramıza katılacak oyuncularımızla cok daha iyi bir Konyaspor'u yaratmaya calışıyorum. Butun hedefim bu. Bugunde ortaya koymuş olduğumuz bu sistemin icindeki oyuncularımızla beraber sisteme bağlı kalarak disiplinli oyuncularımızla kazanmasını bildik. Sonucta kazandığımız ve ceyrek finale kaldığımız icin oyuncularımı tebrik ediyorum."
ALIŞIK OLDUĞUMUZ OYUNLA MACA BAŞLADIK Gaziantep Antrenoru Erdal Guneş ise maca alışık olduğu sistemle başladıklarını belirterek, "1.5 yıldır alışık olduğumuz sistemla maca başladık Maca iyi başladığımızı duşunuyorum. One gecme fırsatları da yakaladık ama değerlendiremedik. Daha sonra şansız bir yan top golu ve ikinci golde bireysel bir hata oldu. 2-0 geriye duştuk. Maca tutunma adına devre arası sistem değişikliğine gittik. Risk almak zorundaydık, macı cevirmek adına. Oyuncu değişikliği yaptık. Sonlara doğru golude bulduk ama erken bulsaydık macın senoryası değişebilirdi. Oyuncularımı kutluyorum iyi mucadele ettik. Bundan birkac gun sonra lig macımız var. Ona konsantre olacağız. Ligde iyi gidişatımız var. Ust sıralardıyaz. Orada tutunmaya calışacağız" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İsmail AKKAYA