KAYSERİ'de kayınbiraderi A.A.'yı, (27), bıcakla yaraladığı iddiasıyla Burhanettin G.'nin (34) 20 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanmasına başlandı. Kendisine tukurulduğu icin bıcağını kullandığını one suren sanık Burhanettin G., mahkemenin ara kararıyla tutuklandı.
Olay, gecen yıl Temmuz ayında iş insanı N.A.'nın Melikgazi ilcesinde yer alan ofisinde meydana geldi. İddiaya gore, iş insanı N.A.'nın kızı M.A.'nın eski eşi olan Burhanettin G., kızı ile cep telefonu ile goruşmek istedi. Kızına ulaşamadığını one suren Burhanettin G., boşandığı eşi M.A.'nın babası N.A.'nın iş yerine gitti. Burada iş insanı N.A.'nın oğlu A.A. ile Burhanettin G., arasında sozlu tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya donuşmesi sonucu Burhanettin G. uzerindeki bıcakla eski kayınbiraderi A.A.'yı vucudunun ceşitli yerlerinden yaraladı. Şupheli eski damat hakkında, 'Konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'Kasten oldurme' suclarından dava acıldı.

Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın ilk duruşmasında sanık Burhanettin G. ile şikayetci eski kayınbiraderi A.A. ve babası N.A. hazır bulundu.'OLDURME KASTIM YOKTU'Kızı ile goruşemediğini ve eski eşinin kendisini cep telefonundan engellediğini one suren sanık Burhanettin G., "Eşim ile boşanma aşamasındaydık. Kızıma akıllı saat almıştım. Onun uzerinden iletişim kuruyorduk. Ona ulaşamayınca meraklandım. Eşim de beni engellediği icin eski kayınbabam N.A'nın ofisine gittim. Eski kayınbiraderim A.A.,'ya cocuğuma ulaşamadığımı soyledim. O da bana alaylı şekilde davranıp, tukurdu. Ben de bir anlık sinir ve ofke ile birkac defa bıcağı salladım. Oldurme kastım yoktu" ifadelerini kullandı.Duruşma savcısı, sanığın 'kasten oldurmeye teşebbus etme' sucundan 9 yıldan 20 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, sanık Burhanettin G.'nin tutuklanmasına hukmederek, avukatının esasa ilişkin savunma yapmak icin sure istemesi uzerine duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Samed Aydın SUN